Zi de doliu in memoria victimelor exploziei miniere de miercuri din Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

lumanarePresedintele ucrainean Petro Porosenko a decretat pentru joi zi de doliu in memoria minerilor care si-au pierdut viata in explozia produsa miercuri intr-o mina din estul tarii, informeaza Interfax citata de Agerpres.

Potrivit decretului semnat de seful statului ucrainean, steagurile vor fi coborate in berna pe intreg teritoriul Ucrainei, iar evenimentele artistice si sportive programate pentru aceasta zi vor fi amanate.

Potrivit ultimelor date, cel putin 33 de mineri au murit in urma exploziei produse miercuri dimineata la mina Zasiadko din Donetk, in estul separatist al Ucrainei. In momentul exploziei, 207 de mineri se aflau in subteran. Echipele de salvare au reusit pana in prezent sa scoata la suprafata corpurile a 24 dintre minerii decedati.

Mina Zasiadko este una din cele mai mari din Ucraina, avand aproximativ 10.000 de angajati in pofida conflictului ce are loc in regiune. In ultimii ani, in aceasta mina au avut loc mai multe accidente soldate cu victime. In noiembrie si decembrie 2007, o serie de explozii la mina Zasiadko au facut in total 106 morti. Minerii din bazinul Donbas au denuntat in repetate randuri incalcarile normelor de securitate la Zasiadko, aminteste AFP.

Explozia produsa miercuri dimineata la aceasta mina, situata in apropiere de aeroportul din Donetk, teatrul unor intense confruntari din luna mai a anului trecut pana in ianuarie, cand rebelii au preluat controlul in zona, nu are nicio legatura cu conflictul ce a facut pana in prezent peste 6.000 de morti.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2