Zi de doliu national in Franta

Reclame home 1
Reclame home 1

atacul-terorist-de-la-charlie-hebdo-zi-de-doliu-national-in-franta-manifestatii-la-new-york-washington-si-montreal-18499431Joi a fost declarata „zi de doliu national” in Franta in memoria celor douasprezece persoane ucise in atacul comis cu o zi in urma la Paris impotriva sediului redactiei publicatiei satirice Charlie Hebdo, potrivit Jurnalului oficial, citat de AFP, transmite Agerpres.

Presedintele François Hollande a anuntat miercuri intr-o alocutiune televizata decretarea unei zi de doliu national, precizand ca drapelele vor coborate in berna timp de trei zile si ca „un moment de reculegere se va pastra joi la amiaza in toate institutiile publice”. 

„Toti cetatenii nostri trebuie sa poata sa se alature acestui omagiu.Angajatorii au fost invitati sa permita salariatilor sa participe”, adauga o circulara semnata de primul ministru Manuel Valls, publicata de asemenea in Jurnalul oficial. 

Catedrala Notre-Dame din Paris va face sa sune clopotele, iar apoi o slujba religioasa va avea loc, a anuntat dioceza. 

Douasprezece persoane au fost ucise, printre care personalitati de marca ale saptamanalului Charlie Hebdo, caricaturistii Charb, Cabu, Wolinski, Tignous si Honore, in timp ce alte unsprezece persoane au fost ranite, intre care patru grav. 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole