ZiarMM – recomandarea zilei: Ciorba de miel. Reteta cu care nu vei da gres

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ciorba de mielUna dintre cele mai gustoase mancaruri obtinute din carnea de miel este ciorba. Cateva reguli simple va asigura reusita unui preparat excelent asezat pe masa de Pasti.

Pentru inceput, alegeti ingredientele:

  • miel – oasele si carnea capului, gatului, precum si capetele picioarelor
  • o ceapa
  • trei-patru morcovi medii
  • o telina
  • un ou
  • 300 ml smantana
  • 3-4 linguri de orez
  • patrunjel (frunze)
  • leustean (frunze)
  • tarhon (frunze)
  • marar (ramurele)
  • bors, otet etc

Carnea cu oasele se pun intr-o oala cu apa rece (aproximativ 4-5 litri) si se lasa asa minim 20 min. Apoi se adauga sare si se pune la foc. In intervalul in care carnea sta in apa, se pregatesc morcovii, telina si ceapa. Razuite, acestea se calesc intr-o tava unsa cu ulei. Noi am folosit uleiul de masline, pentru o aroma mai buna.

Cand apa incepe sa fiarba, morcovii, telina si ceapa, calite cateva minute, se adauga in oala. Se fierbe la foc moderat aproximativ o ora. Apoi se ia orezu si se toarna in ciorba, dupa care se fierbe inca 20 min.

Intre timp, se pregatesc oul (doar galbenusul) si smantana, care se vor omogeniza. Se poate adauga si o lingura de faina de grau, pentru o ciorba putin mai consistenta. Se toarna in oala si se mai fierbe cateva minute.

Inainte de a lua ciorba de pe foc, se pune bors dupa gust. Noi am pus putin otet din borcanul cu muratura de ardei iuti gasit in camara si a iesit foarte bine.

Recomandare: Patrunjelul, leusteanul, mararul si tarhonul nu se pun imediat in ciorba. Mai intai se raceste preparatul, apoi crusta de grasime formata se ia, dupa care se reincalzeste si inainte de a se lua de pe foc se adauga verdeturile. Desigur, daca preferati cioba mai consistenta, se poate consuma si cu grasimea lasata.

Noi am incercat reteta aceasta si am obtinut o ciorba extrem de gustoasa. Fotografiile vorbesc singure.

Pofta buna!

Paste Fericit!

Ciprian DRAGOS

ciorba miel pasti.jpg

morcov telina.jpg

patrunjel telina marar.jpg

morcovi telina ceapa.jpg

oase miel.jpg

ciorba cap de miel.jpg

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

10 Comments

  1. dilau

    prietene ciprian dragos, eu pina la 5 dimineata nu stau dar pina la 2 tot o fac – special pentru tine – :)))).evident ca am retinut gresit reteta :))) asa ca hai sa recitim impreuma formularea exacta ” – pentru inceput, alegeti ingredientele: miel, oase din carnea capului, gatului, precum si capetele picioarelor……..”. oricit ma uit mai jos tot nu-ni dau seama de unde vine”suficienta carne”. am impresia ca de paste ne-ai propus o ciorba de tacimuri, buna si aia decit deloc.:)))).auzi, eu mai bag citeodata o supa de gaina batrina – aia care face ciorba buna- dar pina fierbe chiar imi trece foamea. iti ramin recunoscator pe viata daca imi spui cam cit timp trebuie fiert osul de miel pentru a da – macar o tentativa – senzatia de carne?.:)))):

    Reply
    1. dilau

      prietene chupaccabra, dau „astia” in mine de parca le-as de parca eu le-as fi furat fiecaruia calul.:))).da nici eu nu ma las, macar pe cite unul tot il mai ating. uite, de exemlu, la prietenu ciprian – poti sa-l faci kakist, comunist, securist, basist, cenzurist……. dar nu cumva sa-ti treaca prin cap sa spui ca nu e mare bucatar mare ca e belea mare – :))))).

      Reply
    1. dilau

      prietene ciprian dragos, asa mai merge. auzi, eu cred ca e mult mai gravfaptul ca doar acum ti-ai dat seama ca” e grav cu mine”.:))). am fost si la doctor iar „sentinta” a fost ……..? ai ghicit, – irecuperabil -. deci, asta sint asa o sa defilez in continuare.:))).

      Reply
    2. chupaccabra

      Dle Dragos, fara suparare dar de data asta sunt in asentimentul colegului meu de breasla dilau, citind si recitind reteta prezentata aici nu prea vad pe unde e carnea, ci mai degraba doar oase. asa ca mi se induc automat cateva teorii in cap. nu contest ca nu a iesit ciorba buna, dimpotriva, cred ca gustul super i l-au dat in special restul ingredientelor. din cate se pare Dvs aveti dintii mai ascutiti decat noi cititorii ( purtati multe batalii jurnalistice tinand locul din fata, in timp ce noi venim doar din fundal ) si cu ciorba asta chiar demonstrati acest lucru. alt aspect m-ar face sa ma gandesc ca ii faceti reclama mascata dentistului Dvs 🙂 . iar ultimul si care cred ca e cel mai plauzibil, cred ca v-ati insusit unul din sfaturile practice si utile ale Dlui Dobocan in a trece mai usor peste socul majorarii cu 25% a facturii Vital ( nimic nu se arunca, totul se foloseste ) . astea fiind spuse, la urmatoarea reteta, dati-ne mai multa carne. 🙂

      Reply
    3. dilau

      mai chupaccabra, nu e prea bine sa fi de partea mea ca risti sa-ti iei multi pumni si piciore-n gura. e treaba ta daca consideri ca „le poti duce”. hai sa mai citim odata tot textul si sa-i dam lui cipri si o idee de dreptate. carnea e chiar la inceput ” ….mincaruri din carne de miel…..” deci de aici trebuie luata, nu de la ingrediente.:)))).

      Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole