Zilele Maramuresului: Festivalul dacilor liberi, la a patra editie

Reclame home 1
Reclame home 1

Festivalul dacilor liberi, ajuns la a patra editie, se va desfasura si in acest an in cadrul evenimentului „Zilele Maramuresului – Haida, hai in Maramures!”.

Evenimentul isi propune sa aduca in atentia publicului, printr-o manifestare si atmosfera inedita, aspecte din viata civila si militara din perioada dacilor liberi, populatie ce locuia in antichitate si pe teritoriul actual al Maramuresului.

„Vor fi amenajate ateliere mestesugaresti (olarit, tesut la razboi vertical, fierarie, confectionat camasi de zale), organizate dupa modelul si tehnicile existente in urma cu 2000 de ani, activitati demonstrative cu prezentarea civilizatiilor dacica, celtica, germanica si romana (expozitie de corturi antice, costume de epoca, tipuri de razboinici, mesteri si civili.

De asemenea, se vor realiza demonstratii de viata militara, antrenamente, lupte demonstrative, prezenare bucatarie antica”, se arata intr-o postare de pe pagina de Facebook Muzeului Judetean de Etnografie si Arta Populara Baia Mare.

Evenimentul va avea loc in perioada 11-13 mai, orele 10.00-18.00, la Muzeul Satului din Baia Mare.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. cocostarc

    Astia de la muzeu si organizatorii sunt de toata groaza. Daca vrei sa faci ceva, fie si simbolic, intreaba sau documenteaza-te…nu de alta dar sa nu cazi in penibil. Poate ne spun organizatorii cu ce se barbiereau dacii liberi in sec I si II, cu lame Bic sau aveau aparate electrice de ras. Vai de mama voastra…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole