septembrie 20, 2021

Zilele Maramuresului: Liviu Dragnea a primit titlul de “Ambasador al Turismului Maramuresean”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Titlul a fost acordat la evenimentul care s-a desfasurat in incinta Castelului Transilvania, vineri, 19 mai 2017, 19.00, in cadrul “Galei Ambasadorilor”.

Astfel, s-au inmanat titlurile de „Ambasadori ai Turismului Maramuresean” unor personalitati din diverse domenii de activitate. Programul artistic a fost oferit de artisti maramureseni consacraţi precum Paula Seling, Adi Sana, Dumitru Farcas, Ducu Bertzi, Grigore Lese. Totodata, a avut loc si prezentarea costumelor traditionale din garderoba Ansamblului Folcloric National „Transilvania”, intitulata Colectia „Lada de Zestre”.

Participantii au servit specialitati din gastronomia romaneasca dar si din cea internationala, preparate de chef Niculai Tand. La acest eveniment select, au participat si reprezentanti ai misiunilor diplomatice acreditate la Bucuresti.

Gabriel Zetea, presedintele CJ Maramures a fost cel care i-a inmanat titlul de ”Ambasador al Turismului Maramuresean”, presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

”Sunt onorat de aceasta distinctie care ma obliga si mai mult fata de Maramures. De cate ori am promis ceva am facut, pentru ca Maramuresul este o zona strategica pentru noi, are un potential urias de dezvoltare si va beneficia de intreg sprijinul autoritatilor centrale”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures a precizat ca ”Zilele Maramuresului” au fost organizate pentru ca toti cei prezenti sa se bucure de cele mai frumoase locuri de pe pamant, care se gasesc in judetul nostru.

“Am invitat foarte multi oameni alaturi de noi pentru a le prezenta splendorile Maramuresului. Consiliul Judetean Maramures a stabilit, in plenul sau, ca principalele preocupari sunt promovarea judetului ca destinatie turistica si recuperarea relatiilor internationale, care au fost pierdute in ultimii ani. Conducerea executiva si consilierii judeteni au decis ca vor face toate eforturile necesare pentru ca aceste lucuri sa devina realizabile. Pe langa acestea, insa, avem nevoie de investitii in infrastructura. Si, poate, pentru ca judetul nostru este la cateva sute de kilometri departare de Bucuresti, vreme de 20 de ani investitiile au lipsit sau au fost insuficiente in Maramures. Abia in ultimii trei – patru ani, lucrurile au inceput sa se schimbe si am intrat intr-o era noua. Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea a fost si a ramas un prieten al nostru, iar din perioada in care a condus Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si pana in prezent am avut cea mai mare infuzie de fonduri in proiectele judetului. Am convingerea ca, in ceea ce priveste infrastructura rutiera si aviatica, in perioada urmatoare vom avea intreg sprijinul Guvernului Romaniei”, a declarat seful administratiei judetene.

Discursul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea a inceput cu o tenta de gluma, precizand faptul ca, de cate ori este invitat la astfel de manifestari stie ca, dupa amabilitatile de inceput discutiile care se vor centra pe obiectivele de investitii.

”Daca vorbim despre turism, vedem un pliant care ne prezinta o plaja, un sezlong si un hotel. Dar nu asta este tot ce inseamna turism, desi iubesc litoralul romanesc. In Maramures, spre exemplu, oriunde te uiti, vezi ceva frumos. Maramuresul este un loc unic in lume, pe care il iubesc pentru ca se incapataneaza sa se opuna globalizarii si sa ramana autentic romanesc. Ce poate fi mai frumos decat faptul ca oamenii de pe Valea Izei merg in costume populare la biserica? Iar acum va pot spune ca drumul de pe Valea Izei se va face. Drumul acesta a fost aprobat de Ministerul Dezvoltarii si foarte curand acest lucru va deveni oficial. Este greu, insa, sa ne punem sperante intr-un turism modern fara a vorbi de un aeroport. Stiu ca au existat multe discutii pe marginea acestui aeroport, la inceput de ce nu se fac lucrari, apoi de ce s-au facut lucrari fara a fi acoperite din punct de vedere financiar. Ce pot sa va spun este faptul ca, la urmatoarea rectificare bugetara, vom acorda bani pentru a putea incepe sa faceti platile. Si asta, pentru ca bugetul Consiliului Judetean sa fie folosit in alte directii”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Mai mult, a dat asigurari ca tot ce trebuie facut la nivel central pentru Maramures se va face, iar in acest sens, in cel mai scurt timp, vor fi aprobate proiecte care vor insuma sute de milioane de euro.

A.A.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. bostanului Zetea

  de râsu’-plânsu’ măi Zetea! auzi tu-ambasador :)))))))))))))) haida ha la maramu’_______penibil!!!!!!!

  Reply
 2. mateut

  daca eram in locul lui Dragnea as fi refuzat acest titlu de-a dreptul..ciudat si dubios a fi acordat unui teleormanean… de la Teldrum… 🙂 🙂

  Reply
 3. veteran

  rusine ,,,,un pupin…….de toata jena, zetea si pe ceausescu ar trebui premiat , chiar premiem pe toti , ce merite are fata de maramureseni,,?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2