Zilele Maramuresului: Premierul Viorica Dancila, vizita de lucru la Aeroportul International Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

Vineri, 17 mai 2019, prima zi a celei de-a V-a editii a ”Zilelor Maramuresului – Haida, hai in Maramures” a fost una extrem de plina in evenimente la nivelul judetului nostru. Inca de la prima ora a diminetii si pana tarziu in noapte, mai multi ministri au ajuns in Maramures, atat pentru a efectua vizite de lucru in teren, cat si pentru a participa la intalnirile festive organizate de Consiliul Judetean Maramures, in parteneriat cu institutiile de cultura din subordine.

La prima ora a zilei, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, alaturi de presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea si de prefectul de Maramures, Vasile Moldovan s-au aflat la Salistea de Sus, acolo unde viitura a afectat 46 de gospodarii si curti ale localnicilor. De la ora 11.00, oficialul guvernamental a ajuns la Palatul Administrativ, pentru a saluta delegatiile straine prezente la sarbatoarea judetului, dupa care a intrat in parada portului popular care a dat startul ”Zilelor Maramuresului”. La Teatrul de Vara din Baia Mare a fost aplaudata la scena deschisa de maramuresenii prezenti la deschiderea oficiala a evenimentului, pentru cuvintele frumoase si pline de caldura adresate tuturor locuitorilor judetului. De pe scena baimareana, ministrul de Interne, Carmen Dan s-a deplasat la Somcuta Mare pentru a vedea viitoarea statie SMURD care va fi realizata aici.

Dupa masa zilei de vineri, 17 mai, a adus in Maramures alti reprezentanti ai Guvernului Romaniei, alaturi de primul –ministru, Viorica Dancila. Premierul a ajuns la Aeroportul International ”Maramures” in jurul orei 16.00, fiind insotita de ministrul Sanatatii, ec. Sorin Pintea, de ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, dar si de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, alaturi de primarul orasului Tautii Magheraus, Anton Ardelean, de parlamentarii de Maramures si de consilieri judeteni au intampinat delegatia oficiala, dupa care i-au insotit pentru a le prezenta realizarile de la Aeroportul International, lucrari de 90 de milioane de lei achitate din fondurile obtinute de la Guvern in intervalul 2017 – 2018, dar si investitiile pe care UACE le are in Dumbravita si in Tautii Magheraus.

Gabriel Zetea: „De Zilele Maramuresului ii prezentam premierului Romaniei investitiile importante realizate in judet”

La Aeroportul International ”Maramures” unde au fost sustinute declaratii de presa, presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea a vorbit despre ziua extrem de plina pe care executivul judetului a avut-o.

”De dimineata am fost la Salistea de Sus, alaturi de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, de prefectul de Maramures, Vasile Moldovan, dar si de reprezentantii ISU, pentru a evalua pagubele produse in urma inundatiilor in orasul Salistea de Sus. Din fericire nu s-au inregistrat pierderi de vieti omenesti, ceea ce ne bucura. Consiliul Judetean Maramures si Guvernul Romaniei vor sustine localnicii afectati de calamitati si vor ajuta administratia locala sa intervina acolo unde situatia o cere. Sunt insa Zilele Maramuresului si incercam, cu aceasta ocazie, sa aducem in judet personalitati importante din Guvernul Romaniei. Ma bucur ca primul-ministru al Romaniei, Viorica Dancila a ales sa fie alaturi de noi si sa petreaca doua zile (vineri si sambata) in judetul Maramures. Si am ales sa profitam de aceasta vizita si sa ii prezentam premierului realizarile importante din judet, facute cu ajutor venit din partea Guvernului. Aeroportul International a fost un proiect prea multi ani tergiversat de guvernarile anterioare, un proiect asumat curajos de catre actualul Consiliu Judetean si unde plata lucrarilor care au fost realizate a fost posibila doar cu sprijin guvernamental, fie prin Legea Bugetului de Stat, fie direct din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului.

 

Pista a fost modernizata si prelungita cu 350 de metri, ceea ce face ca Maramuresul sa aiba, astazi, cea mai moderna pista de aterizare din Romania. Alocarea celor 20 de milioane de euro ne permite sa vorbim astazi despre un proiect finalizat, un proiect de succes care asigura dezvoltarea in continuare a portii de intrare in judetul Maramures, asa cum ii spunem noi Aeroportului International. Am inceput sa efectuam cursele cu operatorul TAROM, apoi avem trei curse internationale catre Antalya, care vor demara in luna iunie, dar avem discutii si cu alti operatori interesati sa opereze curse de pe Aeroportul International Maramures. Ne dorim ca Aeroportul sa se dezvolte in continuare, dar in jurul Aeroportului se dezvolta si alte investitii. La capatul pistei UACE face o investitie de aproape 150 de milioane de euro cu sustinere financiara considerabila din partea Guvernului Romaniei, pe un proiect aplicat pe schema de ajutor de stat si ma bucur ca cea mai mare investitie care se dezvolta in Romania, in acest an, este in judetul Maramures, iar Guvernul a fost cel care a avut sprijinul decisiv, de aproape 40 de milioane de euro. Si astfel, schimbam incet si economia judetului Maramures, prin miile de oameni care isi vor gasi un loc de munca aici”, a declarat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

Viorica Dancila, premierul Romaniei: ”Am sustinut din punct de vedere guvernamental investitia la Aeroport”

Premierul Romaniei, Viorica Dancila s-a aratat incantata sa fie prezenta la ”Zilele Maramuresului”, aratand ca judetul nostru are zone foarte frumoase, zone apreciate nu doar in Romania, ci si peste hotare.

”Am venit insa sa vad mai multe realizari in judet facute atat din fonduri europene, cat si guvernamentale si fonduri proprii. Cred ca se poate conta in anul 2019 ca acestea sa se realizeze la termen, iar acolo unde lucrurile nu merg asa cum ne dorim, sa venim cu sprijin guvernamental. Apreciez foarte mult aceasta buna conlucrare intre comunitatile locale, dar si intre Consiliul Judetean si Guvernul Romaniei, pentru ca toate acestea duc la dezvoltarea acestui minunat judet. Am sustinut din punct de vedere guvernamental investitia la Aeroport la fel cum am sustinut investitiile in intreaga tara, iar in acest sens un ajutor important a fost ajutorul de stat pe care l-am acordat mai multor companii. Incurajam investitiile in Romania si cautam si din punct de vedere legislativ sa atragem cat mai multi investitori, pentru ca dezvoltarea economica este strans legata de investitii, de cei care vin sa dezvolte aici obiective. Va felicit pentru implicare si pentru modul in care ati gestionat aceste investitii si sper ca si in viitor sa venim cu vesti bune pentru Maramures si pentru intreaga tara”, a declarat primul ministru al Romaniei, Viorica Dancila.

Un mesaj a avut si directorului Aeroportului International Maramures, Dorin Buda, care a aratat ca cei 20 de milioane de euro primiti de la Guvernul Romaniei au fost cei mai asteptati bani in ultimii ani. Acesta a prezentat intreaga investitie, aratand ca a fost construit un nou aeroport, fapt care permite oricarei aeronave sa aterizeze si sa decoleze in cea mai mare siguranta.

”A fost o investitie complexa, practic, dupa 50 de ani am reconstruit un nou aeroport. Din pacate, pana la acest Guvern, multi ministri au venit, ne-au felicitat si pe noi si Consiliul Judetean si apoi nu s-a intamplat nimic. Fara implicarea presedintelui Gabriel Zetea si fara ajutorul Guvernului Romaniei nu am fi reusit niciodata”, a aratat si directorul Aeroportului International Maramures, Dorin Buda. ZiarMM.ro

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole