Zilele Maramuresului: Primul-ministru al Romaniei, Viorica Dancila a vizitat cele doua spitale aflate in subordinea Consiliului Judetean Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

Un sfarsit de saptamana extrem de incarcat in evenimente a avut premierul Romaniei, Viorica Dancila, sosita in Maramures in dupa-amiaza zilei de vineri, 17 mai 2019, pentru a fi prezenta la a V-a editie a ”Zilelor Maramuresului – Haida, hai in Maramures”.

Primul-ministru al Romaniei a fost asteptata la Aeroportul International ”Maramures” de catre presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, de parlamentarii de Maramures si reprezentanti ai administratiilor locale, dupa care a sustinut declaratii de presa in Sala de conferinte de la Aeroport. Alaturi de primul om al Guvernului Romaniei s-au aflat si ministrul Sanatatii, ec. Sorina Pintea si ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, dar si secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea.

Tot vineri, premierul Viorica Dancila si delegatia care a insotit-o au vizitat investitia pe care UAC Europe o face la capatul pistei Aeroportului, o investitie care, la final, va duce la crearea a aproximativ 1000 de locuri de munca, in fiind fiind angajati in jur de 400 de salariati. Ulterior s-au deplasat la fabrica UACE din Dumbravita, aici unde activeaza in jur de 2000 de maramureseni si unde i s-a prezentat intreg procesul de productie al pieselor de avioane. Seara, de la ora 19.00, premierul s-a aflat la evenimentul ajuns la a III-a editie si organizat de Consiliul Judetean Maramures, ”Gala Ambasadorilor”.

Sambata dimineata, 18 mai 2019, vizitele au continuat la cele doua spitale aflate in subordinea Consiliului Judetean Maramures, Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare si Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie din Baia Mare. In vizita realizata la unitatile medicale din Baia Mare, primul-ministru Viorica Dancila a fost insotita de ministrul Sanatatii, ec. Sorina Pintea, fost manager al spitalului judetean din Baia Mare. Aici traseul a cuprins Unitatea de Primiri Urgente si Centrul de Radioterapie inaugurat luna trecuta si care va deservi, in medie, 700 de bolnavi. De asemenea, reprezentantii Guvernului s-a intalnit cu medicii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta si cu cei de la Spitalul de Boli Infectioase.

In declaratia de presa facuta la Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, primul-ministru al Romaniei, Viorica Dancila a aratat ca s-a bucurat sa gaseasca aici un colectiv foarte implicat, care impreuna cu Consiliul Judetean Maramures au reusit sa creeze un val de incredere pentru pacientii din zona si nu numai, prin investitiile extraordinare care au fost realizate, dar si prin implicare si devotament.

”Am vrut sa vad acest spital si pentru ca acesta a fost condus, pana in urma cu un an si cateva luni, de actualul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea si am dorit sa vad ce a realizat in anii in care a fost manager al acestei unitati medicale. Personal am o impresie foarte buna despre ministrul Sorina Pintea si despre colaborarea pe care o avem la nivelul Guvernului Romaniei. In urma discutiilor pe care le-am avut cu medicii de aici, o problema care a fost ridicata a fost cea privind varsta de pensionare a femeilor medici, dar sunt convinsa ca, dupa ce voi cunoaste toate detaliile si voi sta de vorba cu ministrul Sanatatii, vom gasi o solutie”, a declarat premierul Viorica Dancila.

Premierul Romaniei a stat de vorba cu o pacienta in varsta, care se trateaza in Centrul de Radioterapie din Baia Mare si care a aratat ca are incredere in medicii baimareni. Ministrul Sanatatii, ec. Sorina Pintea a declarat ca, in urma discutiilor pe care le-a purtat cu bolnava, aceasta i-a multumit ca a luptat pentru realizarea acestui centru aici, deoarece fiind in etate, deplasarea in alte zone ale tarii ar fi fost mult mai dificila.

Delegatia oficiala s-a deplasat, apoi, la Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, unde au vizitat, de asemenea, unitatea medicala, felicitand executivul intitutiei medicale pentru toate realizarile frumoase care sunt aici, dar si pentru buna colaborare care exista cu institutia in subordinea careia se afla, respectiv Consiliul Judetean Maramures.

Ultima oprire a fost la Centrul Social Multifunctional Pueris din Baia Mare, unde oficialii guvernamentali si reprezentantii judetului Maramures au stat de vorba atat cu conducerea centrului, cat si cu pensionarii care sunt gazduiti in aceasta locatie.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole