Zilele Maramuresului: Primul-ministru al Romaniei, Viorica Dancila, in vizita la investitiile UAC Europe din Tautii Magheraus si Dumbravita

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

 

Pentru a doua oara in decursul a cateva zile, primul ministru al Romaniei, Viorica Dancila a ajuns in Maramures, pentru a participa la evenimente importante al Consiliului Judetean, dar si pentru a vedea investitiile realizate in judet cu sprijin guvernamental.

Ajunsa la Aeroportul International ”Maramures” in dupa-amiaza zilei de vineri, 17 mai 2019, in jurul orei 16.00, premierul Viorica Dancila a venit insotita de ministrul Sanatatii, ec. Sorina Pintea, de ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, dar si de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea. Oficialii guvernamentali au fost asteptati de catre primarul din Tautii Magheraus, Anton Ardelean, de parlamentarii de Maramures, dar si de consilieri judeteni. Dupa vizita efectuata la Aeroport, primul-ministru a fost sa vada investitia UAC Europe din Tautii Magheraus, o investitie de peste 130 de de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro reprezinta ajutor guvernamental acordat pe schema de stat.

Universal Alloy Corporation, parte a grupului Montana Tech Componentes AG, este unul dintre liderii mondiali din industria aeronautica. In 2008, UAC a deschis prima fabrica in Romania, in comuna Dumbravita, judetul Maramures. Datorita rezultatelor remarcabile obtinute in acesti 11 ani de activitate, UAC Europe continua sa investeasca in Romania, devenind compania cu cea mai constanta si rapida dezvoltare din regiune. Pe langa fabrica din Dumbravita care continua sa se dezvolte, recent, UAC Europe a initiat o noua investitie, care se construieste la Tautii Magheraus, in zona Aeroportului International Maramures. Directorul financiar al UAC Europe, Daniel Varzaru a prezentat invitatilor investitia care se realizeaza la capatul pistei Aeroportului International ”Maramures”.

”Vorbim despre un proiect de peste 130 de milioane de euro, proiect aprobat de Guvernul Romaniei pe schema de ajutor de stat in luna noiembrie 2018. Vom avea peste 1.000 de locuri de munca create si peste 80.000 de mp de constructii amplasate pe cele peste 40 de hectare de teren pe care compania le detine in zona. Este o investitia strategica, unica nu doar in regiune si in tara, ci si in sud-estul Europei. O investitie gigant care se preconizeaza ca, in cinci ani va tripla cifra de afaceri a companiei si va consolida si mai mult pozitia de lider mondial in industria aeronautica. Proiectul UAC Europe din Tauti se va derula pana in 2021 si va cuprinde productia propriu-zisa, care inseamna extruziune titaniu, extruziune tuburi aluminiu, prelucrare titaniu/aluminiu, tratare si vopsire titaniu/aluminiu si subansamble; un Centru de Training si o Organizatie de Design. De asemenea, UAC Europe a construit un program bine pus la punct de implicare in comunitatile locale din Dumbravita si Tautii Magheraus, in toate domeniile de activitate, la care contribuie Asociatia NEMUS si American International School of Transylvania, asociatii sustinute de UACE. UAC Europe si-a dorit sa fie mai mult decat un investitor in zona, un partener, un prieten de nadejde al comunitatii locale si un factor de dezvoltare si prosperitate. A reusit sa-si indeplineasca toate angajamentele facute pana acum si se va tine de cuvant si in viitor”, a aratat Daniel Varzaru, directorul financiar al UAC Europe, care a multumit inca o data Guvernului Romaniei ca a intervenit pentru ca investitia sa ramana in Maramures.

 

Totodata, intretinere si reparatii avioane este urmatorul proiect pe care UAC Europe doreste sa il faca, incepand cu 2021, in halele care vor fi construite in cea de-a doua investitie ce va fi realizata aici. Daca in prezent, la Tautii Magheraus sunt peste 400 de angajati, cand lucrarea va fi finalizata, aici vor munci peste 1000 de oameni”, a aratat Daniel Varzaru, directorul financiar al UAC Europe.

De la Aeroportul International ”Maramures” si investitia UAC Europe din Tautii Magheraus, delegatia oficiala s-a indreptat catre fabrica UACE din Dumbravita, care deserveste peste 200 de clienti din industria aeronautica, printre care Boeing si Airbus, primind numeroase recunoasteri si premii pe plan international, care atesta profesionalismul serviciilor sale.

UACE produce profile pentru industria aeronautica in urmatoarele patru divizii ale sale: topitorie si extruziuni, prelucrari mecanice, tratamente de suprafata si asamblare – acesta fiind si traseul pe care o piesa produsa in fabrica il urmeaza pe fluxul de productie. Pe langa departamentul de productie, care bineinteles este cel mai numeros, compania are departamentele suport (calitate, mentenanta, inginerie, relatii clienti, contabilitate, resurse umane) care sustin procesele de productie.

Cei peste 1900 de angajati, ”marea familie UACE” reprezinta secretul succesului companiei care pune un accent deosebit pe specializarea potentialilor angajati, dar si pregatirea continua a acestora, avand numeroase parteneriate cu institutii de invatamant liceal si universitati. Toate acestea i-au fost prezentate premierului Romaniei, Viorica Dancila, dar si celor care au insotit-o in vizita de la Dumbravita, declarandu-se extrem de incantata de proiectele frumoase care au prins contur in Maramures.

ZiarMM.ro

Reclame home 1
Data curenta: ’15/10/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *