Zilele Maramuresului: Sase categorii premiate la a III-a editie a ”Galei Ambasadorilor”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

In cadrul celei de-a V-a editii a ”Zilelor Maramuresului – Haida, hai in Maramures” s-a desfasurat si ce-a de-a treia editie a ”Galei Ambasadorilor”, locatia fiind aceeasi ca la evenimentele anterioare, respectiv Castel Transilvania. Executivul Consiliului Judetean a fost reprezentat la acest eveniment de catre vicepresedintii Ioan Doru Dancus si George Moldovan. Printre invitatii de seama ai evenimentului s-au aflat: premierul Romaniei, Viorica Dancila, ministrul Sanatatii, ec. Sorina Pintea, dar si ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes.

La eveniment au participat si secretarii de stat in Ministerul Tineretului si Sportului si in Ministerul Transporturilor, respectiv Cosmin Butuza si Dragos Titea, parlamentarii judetului, consilierii judeteni, directori ai institutiilor deconcentrate si ai institutiilor din subordine, delegatii straini prezenti la aceasta noua editie a sarbatorii Maramuresului. Propunerile pentru cei care au fost premiati cu titlul de ”Ambasador al Maramuresului”, dar si categoriile selectate au fost facute de reprezentantii Serviciului de Relatii Publice, respectiv cei ai Biroului de Informare Turistica. Ambianta si buna dispozitie a fost asigurata, si in acest an, de reprezentantii Ansamblului Folcloric National ”Transilvania”, in timp ce prezentatori au fost Dan Carpov, sef Birou Informare Turistica si Felicia Mascaliuc, consilier in cadrul Biroului de Relatii Internationale.

Premiile s-au acordat, la categoria ”Pensiuni”, pentru Pensiunea ”Conacul Drahneilor”, Pensiunea ”Hanul Teilor”, Pensiunea ”Marioara” din Breb, Pensiunea ”Casa Bunicii”, Pensiunea ”Casa Taditionala Borleanu”.

La categoria ”Cultura si arta populara” au fost recompensati cu titlul de ambsadori mesterii populari Vasile Chira, Georgeta Iuga, Nicolae Serban si Toader Barsan, dar si artistul plastic Mircea Bochis.

In ceea ce priveste categoria ”Muzica si traditii”, aici au fost nominalizati si premiati, in acest an, solistii vocali Florentina si Petre Giurgi, Voichita Nemes, Andreea Ghitiu, Stefan Hrusca si Grupul Iza.

Pentru categoria ”Agrement si ecoturism” au primit titlul de ambasadori Centrul de Calarie ”Casa Pascu” Budesti, Centrul de Echitatie ”Aldo Camp” Targu Lapus, Partia de schi ”Suior”, Partia de schi ”Borsa” (complex) si Asociatia ”Ecologic”.

Cinci centre de informare turistica au fost premiate, respectiv Centrul National de Informare si Promovare Turistica Borsa, Centrul National de Informare si Promovare Turistica Targu Lapus, Centrul National de Informare si Promovare Turistica Sighetu Marmatiei, Centrul National de Informare si Promovare Turistica Oncesti si Centrul National de Informare si Promovare Turistica Seini.

Ultima categorie, dar cu siguranta nu cea din urma a fost Categoria ”Foto”, unde au fost recompensati cu titlul de ambasador Ilie Tudorel, Felician Sateanu, Mihai Grigorescu, Alex Robciuc si Gabriel Motica.

 

Viorica Dancila, prim-ministrul Romaniei : ”Va felicit pentru unitatea de care dati dovada in promovarea acestui judet minunat”

Prezenta pe scena amplasata la Castel Transilvania, prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila transmis gandurile sale maramuresenilor, multumind presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, pentru invitatie.

”Va multumesc pentru oportunitatea de a fi in mijlocul vostru la un eveniment atat de important pentru intreaga zona si pentru acest judet care a tinut intotdeauna la traditiile, la obiceiurile, la portul popular, ceea ce reprezinta diversitatea in marea unitate europeana. Stiu ca aceasta este o gala importanta, ca ii premiati pe cei care promoveaza turismul. Aveti o zona superba, o zona care reprezinta nu numai din punct de vedere national un spatiu deosebit, dar si din punct de vedere international. Consider ca Aeroportul International este cu adevarat o poarta de intrare in Maramures si poate fi cu adevarat un sprijin pentru dezvoltarea turismului. Va felicit pentru tot ce faceti, pentru unitatea de care dati dovada, pentru aportul fiecaruia la promovarea acestui judet frumos si a Romaniei. Sper ca aceasta zi sa ramana in sufletele tuturor asa cum va ramane si in sufletul meu”, a precizat premierul Viorica Dancila.

 

Inainte de a parasi scena, prim-ministrul Romaniei a primit in dar de la presedintele Consiliului Judetean un semn al istoriei noastre, un tablou cu Bogdan I, intemeietorul Moldovei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole