Zilele Maramuresului: Siropuri, gemuri, branzeturi, tochitura cu mamaliguta, fasole cu ciolan la Targul producatorilor. Vezi aici galeria foto

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Targul producatorilor, amplasat intre Muzeul de Etnografie si Muzeul Satului, nu a fost ocolit de baimareni. Cei care au fost vineri la targ au putu cumpara produse naturale de la producatori, dar au putut si gusta delicatesele traditionale autohtone.

Astfel, cei care au optat pentru a-si face unele cumparaturi de la producatorii autohtoni si nu numai, au avut de unde alege. De la gemuri si siropuri si pana la sapunuri naturale, tarabele au fost intestate cu de toate.

Copiii au fost cei mai incantati deoarece nu au putut sa treaca, pe langa acadele, ciocolate si halva, indiferenti. Parintii nu au avut incotro si le-au indeplinit dorintele.

“Noi am venit astazi cu siropuri, gemuri, fructe uscate si sapunuri naturale. Lumea a fost interesata mai ales de siropurile medicinale. Noi le producem. Sunt naturale si sunt foarte bune”, ne-a spus Adriana Pop, producator de siropuri. Aceasta ne-a mai relatat faptul ca aceste produse bio se fac in gospodaria proprie a familiei de la Tautii Magheraus.

“Eu am avenit de la Turda cu cas. Este cas de casa. Avem sase sortimente. Azi nu a mers foarte bine insa speram ca sambata si duminica sa avem o mai mare deschidere din partea baimarenilor. Produsele sunt proaspete si gustoase”, ne-a relatat Corina Rusu, producator de branzeturi.

“Sotul si cu mine am adus produse de gradina. Ceapa verde, salata, dar si dulceturi facute de noi. Sunt naturale. Nimic nu este mai sanatos ca si un produs care este natural”, ne-a spus zambind, doamna Emilia Centurianu, producator agricol.

Pe langa standurile clasice, baimarenii au putut opta pentru cucuruz fier, clatite uriase, dar si pentru tochituri, mamaliguta, fasole cu ciolan, placinte crete, costite la gratar, ceafa si mici.  Muraturile nu au lipsit. De la gogonele, varza murata, gogosari si castraveciori pana la cruditati.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2