Ziua alegerilor. Romanii sunt in ceata. Radiografia unei confuzii anticipate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Una dintre marile controverse ale umanitatii este cea referitoare la cel care a inventat democratia. Unii istorici si politologi afirma ca ea a aparut pentru prima oara in Grecia Ateniana, altii sustin ca simultan democratia actiona si in Roma antica, iar exegetii pretind ca Dumnezeu a fost primul care a oferit democratia, atunci cand le-a dat lui Adam si Evei sansa sa aleaga intre a respecta regulile sale sau a parasi gradina Edenului.

A fi cetatean al Romei presupunea sa ai o multime de drepturi, de la a beneficia gratuit de facilitatile publice (bai, biblioteci, teatre) pana la a primi alimente, bani, spectacole si mese populare platite din bani publici (probabil de acolo se trage conceptul de ajutor social). Coruptia  a aparut tot in Roma antica, drept consecinta a dorintei de imbogatire si/sau de exercitare a unor functii publice.

Disparitia celor doua mari civilizatii a aruncat Europa si lumea intreaga intr-o dictatura feudala timp de aproape 2.000 de ani, perioada in care doar nobilii aveau drepturi, culminand cu acela de a-i exploata/jupui pe oamenii care aveau ca unica avere o viata plina de privatiuni si greutati.

Democratia originala romaneasca a fost instaurata in 1990 de criptocomunistii si securistii cu fata umana condusi de Ion Iliescu si gasca din linia a doua a partidului comunist de dinaintea pseudo-revolutiei. In mod simplist, se poate afirma ca unii au primit dreptul de a jefui tot ce era bun de furat, in timp ce altii pot sa vorbeasca liber si sa constate neputinta generala. Exista coruptie si pe vremea lui Ceausescu, dar era limitata si pedepsita de ochii lumii macar, in timp ce acum hotia incepe de la presedinte si pana la ultimul slujbas care are o stampila in dotare.

Romanii nu au cultul si exercitiul democratiei, fiind o imensa turma, cu pastori bortosi si semianalfabeti, care pastoresc societatea asemenea oilor care pasc haotic pe o pajiste alpina ce nu apartine nimanui. Tara a fost scoasa la mezat si vanduta semintiilor care inca isi mai cauta radacinile in desertul oriental sau in padurile virgine, orice natie care a vrut sa faca bani exploatand munca noastra gasind in Romania oportunitatile necesare.

Fanariotii de azi au cv-uri umflate cu titluri pompoase, licente, masterate si doctorate fictive, fara a dovedi si priceperea necesara. Romanul e curajos, pleacand la drum doar cu straita in bat, avand in ea un bot de mamaliga si doua prune uscate. Principiul universal valabil este ilustrat de zicala “fio-a cumva, m-oi descurca, doar no fi foc”, motiv pentru care chelnerul a ajuns patron in turism, buldozeristul s-a vazut consilier judetean, macaragiul s-a trezit deputat, iar activistul de partid sfertodoct… presedinte.

Nu avem cultul valorilor, nu acceptam reguli, nu invatam nimic de la altii, important fiind sa implinesti crezul romanului, care nu e considerat om implinit daca nu si-a facut o casa si nu a lasat dupa el copchii. Nu conteaza ca palatul nesimtit de mare e facut din evaziune fiscala cu miros de alcool, din devalizarea statului sau contrabanda, iar beizadeaua e analfabeta, cu bacul si licenta cumparate cu euroi.

Romanasul reprezentativ are costum de la “Taylor and son”, mertan full option, nevasta tampa si amanta cu colagen. Nu ne cunoastem tara, dar ne facem concediile incedpand din Bulgaria si pana in Brazilia, cheltuind bani iliciti cu miros de mizeria morala. Statul este timid, cu institutii populate de rubedenii si nepoti, incompetenti si pusi pe capatuiala.

Fiscul nostru are mai multi hoti decat puscaria din Gherla, la firmele sau autoritatile de stat un directoras are de zece ori salariul premierului, justitia oarba a devenit si surda stand cu mana intinsa pe cheiul Dambovitei, in asteptarea ploconului de la un avocat sinucigas. In tara conduc baronii politici si cocalarii din tiganime, o patura sociala creata incestuos pe terasele cu micii sfaraind pe gratare, in timp ce eroica si eterna clasa muncitoare inca nu si-a revenit din rusinea de a fi fost timp de 45 de ani, forta conducatoare a socialismului.

Intelectualii, medicii, arhitectii si inginerii care nu au acceptat sa fure sau sa insele au emigrat in Occident, umiliti de un stat care ii platea mai putin decat castiga florareasa de la metrou. Nu avem autostrazi, statiuni balneare, fabrici si uzine, diguri si utilaje agricole, in schimb abunda bisericile, mallurile, cluburile de fitze si cartierele rezidentiale. Fara generatia de tineri destepti plecata in lume, cine va reforma societatea si ne va scoate la mal din groapa cu r..ahat (pardon de expresie) in care ne zbatem de 25 de ani?

Zgonea, Antonescu, Ponta sau Dragnea? Nici vorba! Cu toata fandoseala de crestere economica suntem de fapt intr-o crunta recesiune, motiv pentru care banii de pensii provin din imprumuturi guvernamentale, iar ziua de maine e mai sumbra decat cea de ieri. Vom fi invadati de chinezi, arabi, rusi si alte scursori alungate de neamurile civilizate, ne vom umili in casa noastra pentru un colt de paine cu salam refuzat de occident, sperand ca Mesia sa aterizeze pe Otopeni cu armata de arhangheli razbunatori.

Aceasta este imaginea apocaliptica a unei Romanii decazute si feudale in care ne extaziem in fata lui Guta si Salam, blocam Bucurestiul o jumatate de zi ca sa plimbam niste oase si prapori, sperand ca Dzeumnezeu sa locuiasca in Catedrala Mantuirii Neamului si nu la Casa Poporului.

Europa isi voteaza de ieri eurodeputatii… nemtii, francii, olandezii si polacii trimitand in Parlamentul continental mintile cele mai luminate, care vor decide, nu-i asa, daca maine vom circula pe dreapta sau pe stanga soselelor. Romania isi trimite garnitura nepotista de neveste, fiice, cumnate, amante, plus puscariabilii care au servit cu cinste oligarhia de hoti autohtoni, si a caror unica scapare este imunitatea europarlamentara.

As vrea sa ma trezesc din acest marasm existential, sa ma simt doar cetatean european si nu sluga la doi stapani. Am facut inventarul candidatilor, si dintre chiorii, hotii, betivele si fufele bagate pe gatul meu de cetatean il voi vota pe cel mai necunoscut dintre ei, in speranta ca este mai putin talhar si corupt, decat ce-i care-mi amarasc viata acasa.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2