Ziua Culturii Nationale, marcata la Scoala Gimnaziala ”Ion Luca Caragiale” Baia Mare

PNL

Ziua de 15 ianuarie, aleasa ca zi a Culturii Nationale, este data de nastere a celui ce a fost supranumit Luceafarul Poeziei Romanesti, Mihai Eminescu.

Scoala Gimnaziala ”Ion Luca Caragiale” (director prof. Bodea Felicia, director adj. Covaci Loredana) a rasunat azi de poezia eminesciana.

Elevii claselor a V-a, a VI-a B, CP A, I B, a III-a B,a II-a si a III-a B insotiti si indrumati de profesorii Covaci Loredana, Cristian Costela, Szucs Claudia, Pampa Eugenia, Roman Cristina, Bogovit Radu si Ionita Matesan au desfasurat diverse activitati cu scopul de a aduce in atentia elevilor atat viata si activitatea poetului, cat si inegalabila opera a acestuia.

Astfel, dupa o scurta trecere in revista a vietii si activitatii poetului, elevii claselor gimnaziale, organizati pe echipe, s-au intrecut intr-un concurs literar, castigatorii fiind recompensati cu diplome si carti.

Clasa a II-a, sub coordonarea prof. pentru invatamant primar Pampa Eugenia au desfasurat o activitate foarte interesanta la finalul careia elevii au recitat poezii, fiind rasplatiti cu ropote de aplauze de catre colegi si cu diplome de catre doamna invatatoare.

Finalul activitatilor desfasurate in Centrul de Documentare si Informare al scolii a fost realizat de catre elevii clasei a III-a B sub coordonarea doamnei prof. pentru invatamant primar Roman Cristina. Acestia, dupa realizarea unui puzzle sub forma teiului eminescian pe ale carui frunze au fost scrise titluri de poezii recitate de catre elevi, au prezentat un scurt program artistic.

Elevii claselor a III-a A, I B si CP A au incercat sa-l descopere pe Marele Poet National desfasurand activitati interdisciplinare in cadrul proiectului educational ”Sa-l iubim pe Eminescu”.

Eminescu este si ramane in sufletele si inimile noastre prin poeziile sale puse de nenumarate ori si pe acorduri muzicale, spun reprezentantii scolii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1