Ziua Drapelului Național se va sărbători vineri, în Piața Tricolorului din Baia Mare

home camp2
home camp2
home camp2

Instituţia Prefectului de Maramureş, Primăria Municipiului Baia Mare şi Garnizoana Baia Mare organizează ceremonia publică de înălţare a drapelului României dedicată sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, care se va desfăşura vineri, 26 iunie 2020, în municipiul reședință de județ.

Ceremonia va avea loc de la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, pe platoul Palatului Administrativ. Drapelul naţional va fi coborât de pe catarg joi, 25 iunie 2020, ora 18.00, de către Garda Purtătoare a Drapelului şi va fi depus la Catedrala Episcopală Ortodoxă “Sfânta Treime”, urmând ca vineri dimineață să fie oficiată slujba de sfințire.

Ceremonia va începe la ora 10.00 cu prezentarea Onorului prefectului judeţului Maramureş, salutul drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Detaşamentului de Onoare. Drapelul Naţional va fi purtat spre locul de arborare de către militarii din Garda de Onoare a Drapelului Naţional. Militarii fac parte din Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureş care au participat la misiuni internaţionale.

După binecuvantarea şi sărutul drapelului acesta va fi înălţat pe catarg, în acordurile imnului naţional al României. Evenimentul se va desfășura cu respectarea strictă a regulilor de distanṭare fizică și socială, prevăzute în reglementările în vigoare la nivel naṭional privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19, a anunțat astăzi Prefectura Maramureș.

ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *