Ziua Eroilor – Anton Rohian: “Trecutul nostru ca natiune ne defineste prezentul si viitorul”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

anton-rohianAstazi, la 40 de zile dupa Invierea Domnului Iisus Hristos, sarbatorim Inaltarea la cer a Mantuitorului. Tot astazi, clopotele tuturor bisericilor vor bate, la ora amiezii, in cinstea eroilor morti pentru credinta, dreptate si patrie.

Ziua de astazi mai este si un bun prilej pentru a ne aminti de faptele eroilor, de a le cinsti incontestabila jertfa si de a le oferi un loc etern in memoria noastra nationala. Trebuie sa privim mai des inspre trecutul nostru si sa ne amintim cu respect de jertfa adusa de ostasii nostri, stiuti sau nestiuti.

Trecutul nostru ca oameni, ca natiune, ne defineste prezentul si viitorul. Astfel, se creeaza cel mai puternic liant, nevazut dar simtit intre generatiile de ieri si de azi, liant ce se numeste dragoste de tara.

Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si pe toti Eroii Neamului nostru!

Anton Rohian, prefectul judetului Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. justitiarul

  Un discurs format dintr-o suma de cuvinte frumoase lipite cu stiinta dar total scoase din context. Dle prefect, sunteti patetic si uneori penibil. Despre discurs:
  1. legarea sarbatorii ortodoxe de cea laica, ziua eroilor, in discurs este fortata. Orice asociere de acest gen minimalizeaza sau sarbatoarea crestina sau cea laica. In plus Domnul IH nu a inviat acum 40 de zile, atunci s-a sarbatorit pastele care celebreaza invierea Domnului. Atentie la exprimare…marfa…ambalaj!
  2. mentiunea “incontestabila jertfa’ este de prost gust. Cine a contestat jertfa celor declarati eroi si de ce ar face-o? Cuvinte aruncate din pod fara noima.
  3. “Trecutul nostru ca oameni, ca natiune, ne defineste prezentul si viitorul” . Cea mai nefericita exprimare posibila. Daca considerati ca prezentul, ceea ce traim astazi adica lipsuri, mizerie, saracie, coruptie, este o consecinta a trecutului, aveti o mare problema . Va intreb care trecut? epoca dacilor, a domnitori din evul mediu, pasoptismul romanesc, perioada lui Cuza ? sau v-ati referit la perioada fanariota si atunci aveti anumite circumstante atenuante?Cat despre definirea viitorului de catre trecut , ati folosit o parabola nefericita a unui poet beat care doarme cu capul pe masa intr-o bodega de cartier.
  4. Final apoteotic de politic show american. Dle Prefect, Dzeu poate binecuvanta Romania si pe cei care traiesc, cei morti nu se binecuvanteaza. Lor li se ureaza odihna si vesnica pomenire.

  Schimbati writerul sau faceti un concurs de discursuri cu 2 saptamani inainte de eveniment. E pacat sa va faceti de panarama, ca altfel sunteti mai bun decat majoritatea fostilor prefecti.

  Reply
 2. ioan

  da ma, s-o ia pa somay aia. e beton la texte ca e crescuta si scolita prin ghetoul uranus. hai noroc dom prefect

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *