Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, marcată în casele de tip familial din cadrul DGASPC Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

A fost ieri distracție pentru copiii și tinerii din casele de tip familial aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș. Aceștia au marcat prin activități specifice Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, sărbătorită în fiecare an la data de 20 noiembrie.

Conform DGASPC Maramureș, la Centrul de Zi Sighetu Marmației, ziua a fost marcată prin activitatea propusă de asistent social Kraiczar Elisabeta: „Este un prilej în plus pentru a reaminti despre importanța respectării drepturilor copiilor, acordării atenției și sprijinului necesar tuturor copiilor. O zi pentru a ne reimagina un viitor mai bun pentru fiecare copil”.

„La Centrul de Primire în Regim de Urgență Sighetu Marmației, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată prin activitatea propusă de educator Mirela Chindriș. La Casa de Tip Familial Tompa din Sighetu Marmației, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost marcată printr-o activitate în cadrul căreia copiii au realizat Copacul Drepturilor Copilului, o bună ocazie pentru a trece în revistă și a discuta împreună cu colegii noștri despre principalele lor drepturi.

Drepturile fundamentale ale copiilor sunt: dreptul la viață; dreptul la un nume, o cetățenie, o familie; dreptul de a fi egal; dreptul de a-și exprima liber ideile; dreptul la îngrijire medicală; dreptul la educație; dreptul la joacă și timp liber; dreptul de a fi protejat împotriva oricărei forme de violență, abuz, neglijare sau exploatare etc.

Toți copiii vor să fie fericiți, să învețe și să se joace liberi, să fie iubiți și lipsiți de griji, atât copiii aflați în familiile naturale, cât și cei aflați în familiile substitutive, în instituțiile de protecție a copiilor sau în școli. Sunt drepturile lor și ziua de 20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului vine să ne reamintească tuturor, părinți sau specialiști care lucrează cu copiii, că trebuie să cunoaștem și să respectăm aceste drepturi”, precizează DGASPC.

FOTO DGASPC Maramures

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole