Ziua internațională a poeziei, serbată la Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare organizează marți, 21 martie 2023, evenimente cultural-artistice la sediul instituției.

”Primul eveniment, intitulat „Noi și poezia”, cu începere de la ora 12:30, este organizat de Muzeul nostru în colaborare cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare. Cenaclul cultural „Voci eminesciene” și Corul „Voci eminesciene”, format din elevii colegiului mai sus amintit, îndrumați de prof. Alina Mirela Andreicuț, vor recita și interpreta poezii și cântece.

Al doi-lea eveniment, cu începere de la orele 18.00, va fi premiera spectacolului „Pietre care vorbesc … pietre care cântă”, organizat de Teatru Ararat și Muzeul de Mineralogie.

Acesta constă în punerea în scenă a unui spectacol de teatru, unde vor fi recitate poezii cunoscute ale unor poeți consacrați, precum Nechita Stănescu, Lucian Blaga, Marin Sorescu și Adrian Păunescu. Totodată, cântecele interpretate vor avea versuri tematice ale unor autori cunoscuți, dar și creații proprii ale prof. Alina Mirela Andreicuț și actorului Dan Cordea, cei doi făcând parte și din distribuția spectacolului”, spune instituția de cultură.

Accesul este gratuit!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole