Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca, marcata si la ITM Maramures

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

muncitor-constructii-baros-mirror-co-ukOrganizatia Internationala a Muncii sarbatoreste Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca in fiecare an pe 28 aprilie, in scopul promovarii prevenirii accidentelor de munca si bolilor profesionale la nivel mondial. Este o campanie de sensibilizare menita sa concentreze atentia internationala asupra tendintelor emergente in domeniul securitatii si sanatatii in munca si a dimensiunii la nivel global a leziunilor, bolilor si deceselor legate de munca.

Ziua de 28 aprilie este, de asemenea o zi in care miscarea sindicala din lume onoreaza memoria victimelor accidentelor de munca si a bolilor profesionale.

O cultura nationala de securitate si sanatate in munca este una in care dreptul la un mediu de lucru sigur este respectat la toate nivelurile, in care guverne, angajatori si lucratori participa activ la asigurarea unui mediu de lucru sigur si sanatos prin intermediul unui sistem de drepturi, responsabilitati si indatoriri definite si in care cea mai mare prioritate este acordata principiului prevenirii.

OIM estimeaza ca, la nivel mondial,  zilnic accidentele de munca si bolile profesionale  duc la cca. 6300 de decese, iar anual sunt estimate  cca. 350.000 de decese cauzate de accidentele de munca si 2.000.000 de cazuri de imbolnaviri legate de munca.

Pe langa aceste accidente fatale, anual se mai inregistreaza cca. 313 milioane de accidente non–fatale si cca. 160 milioane de imbolnaviri profesionale non-letale.

Accidentele de munca si bolile profesionale au un impact negativ semnificativ asupra familiilor precum  si asupra intregii societatii, prin angrenarea unor importante resurse financiare.

 

In data de 28 aprilie la ora 11.00, la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures este programata o sesiune de comunicari si referate pe tema acestei zile, intalnire la care sunt invitati sa participe, alaturi de inspectorii de munca si reprezentati ai patronatelor si sindicatelor din judet, angajatori, servicii externe de securitate si sanatate in munca si salariati.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *