Ziua internationala fara carne

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ziua internationala fara carne (“Journee Internationale sans viande”/”Meatout Day”) este marcata la 20 martie. Aceasta zi a fost lansata in 1985 de Asociatia americana pentru drepturile animalelor, FARM, care militeaza pentru o alimentatie fara produse de origine animala si din respect pentru animale, pentru conservarea planetei si imbunatatirea sanatatii populatiei, potrivit Agepres.

Aniversata la inceput doar pe continentul american, a castigat repede teren si pe alte continente, devenind cea mai mare campanie de educare si informare a populatiei asupra produselor alimentare. Aceasta zi este puternic sustinuta prin numeroase campanii, prin care se militeaza pentru o dieta fara produse de origine animala.

Ziua internationala fara carne reprezinta una de constientizare a stilului de viata fara carne, care isi propune sa incurajeze vegetarianismul si sa determine oamenii sa descopere un alt mod de viata, cu repercusiuni benefice la nivelul sanatatii. Este o zi in care este promovata o nutritie fara carne, iar actiunile organizate cu acest prilej urmaresc sa-i indrume pe cei dispusi sa treaca la o dieta bazata pe fructe, legume, cereale si leguminoase.

Dieta vegetala reprezinta un regim alimentar alternativ viabil pentru organism, deoarece este capabila sa ofere cantitati suficiente de nutrienti esentiali tuturor etapelor de crestere si dezvoltare. Vegetarianismul poate creste longevitatea, imbunatateste functionarea sistemului imun si reduce semnificativ riscul de aparitie a diverselor boli. Din ce in ce mai multi oameni imbratiseaza acest mod de viata fiind constienti ca o dieta vegetariana echilibrata si diversificata, fara carne, poate asigura necesarul de substante nutritive de care are nevoie organismul.

Ziua internationala fara carne este marcata printr-o serie de conferinte, cursuri de gatit, degustari de produse alimentare vegetariene si distribuirea de pliante menite sa ajute la descoperirea ca aceasta metoda de hranire poate fi una sanatoasa si in egala masura poate duce la salvarea multor animale de la sacrificare.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2