Ziua internationala pentru eradicarea saraciei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

oamenii-straziiZiua internationala pentru eradicarea saraciei este marcata incepand cu data de 17 octombrie 1987. In acea zi, peste o suta de mii de oameni s-au adunat in Piata Trocadéro din Paris, unde a fost semnata Declaratia Universala a Drepturilor Omului in 1948, in semn de solidaritate cu victimele saraciei extreme, a violentei și a foametei.

Manifestantii au declarat ca saracia este o incalcare a drepturilor omului și au afirmat necesitatea de a se aduna pentru a se asigura ca aceste drepturi sunt respectate. Aceste convingeri au fost inscrise intr-o piatra comemorativa dezvaluita in aceeași zi.

Prin Rezolutia 47/196 adoptata la 22 decembrie 1992, Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a declarat 17 octombrie ca Zi internationala pentru eradicarea saraciei și a invitat toate statele sa dedice acesteia, in contextul national, activitati concrete in ceea ce privește eradicarea saraciei.

Potrivit ONU, tema din 2016 este: “Trecerea de la umilinta și excludere la participare: eradicarea saraciei sub toate formele sale”

Tema acestui an, aleasa in urma consultarii cu activiștii, societatea civila și organizatiile neguvernamentale, subliniaza cat de important este sa fie recunoscuta și abordata umilinta și excluderea suferite de multi oameni care traiesc in saracie, potrivit AGERPRESS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2