Ziua Jandarmeriei Romane, sarbatorita in Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Luni, pe platoul sediului Jandarmeriei Maramures, s-a desfasurat Ceremonialul Militar, eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Romane.

Ziua de 3 aprilie este o data semnificativa in traditiile Jandarmeriei Romane, institutie specializata a statului cu statut militar, de garantare a ordinii constitutionale interne in statul de drept. Continuatori ai curtenilor si dorobantilor, jandarmii au sarbatorit 167 de ani de cand a fost semnata ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor in Jandarmi”, de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica.

Istoria unei natiuni este formata din  oameni si evenimente, iar cei 167 de ani care s-au scurs de cand s-a constituit prima structura de jandarmerie, reprezinta o fila cu o semnificatie aparte.

Activitatile au fost desfasurate in spiritul traditiilor militare nationale si in conformitate cu regulile protocolare.

In aceasta zi de sarbatoare, au fost prezenti la manifestare: Sebastian Luput, prefect al judetului  Maramures, Cosmin Drulea reprezentant al  Consiliului Judetean Maramures, Niculescu Tagarlas Cristian, viceprimar al municipiului Baia Mare, Preot consilier al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, Virgil Jicarean, sefii/ reprezentantii  structurilor din sistemul de ordine si siguranta publica, aparare si securitate nationala la nivel judetean,.

Dupa oficierea serviciului religios de catre, preotul consilier al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, Virgil Jicarea, Sebastian Lupuţ, prefectul judetului Maramures a prezentat mesajul lui Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, adresat cu ocazia sarbatoririi a 167 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane apoi, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, locotenentul colonel Petru Marcel Floristeanu, a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Romane, generalul de brigada Andreiana Marin cu ocazia sarbatoririi a 167 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane.

Au urmat  prezentarea ordinelor de inaintare in grad inainte de termen, precum si acordarea unor recompense. Inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, a inaintat in grad inainte de termen 5 jandarmi maramureseni şi a acordat un numar de 67 de recompense personalului unitatii pentru indeplinirea exemplara a atributiilor de serviciu constand in multumiri si felicitari.

A urmat activitatea de premiere prin inmanarea de cupe si diplome pentru castigatorii concursurilor interne si inter – institutionale organizate de I.J.J. Maramures cu ocazia Zilei Armei.

Activitatea jandarmilor s-a incheiat cu defilarea unitatii prin fata oficialitatilor judetului Maramures.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole