Ziua mondiala a bicicletei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ziua mondiala a bicicletei este sarbatorita, din acest an, la data de 3 iunie, informeaza AGERPRES.

Potrivit https://ecf.com, site-ul Aliantei Mondiale a Ciclismului (WCA), Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a adoptat, la 12 aprilie 2018, o rezolutie in cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare din New York, prin care se sarbatoreste in toata lumea Ziua mondiala a bicicletei in ziua de 3 iunie.

Rezolutia a fost adoptata prin consens de 193 de state membre ale ONU. Prin Rezolutie sunt invitate toate statele membre ale ONU si partile interesate sa celebreze si sa promoveze constientizarea unei Zile mondiale a bicicletei. Declaratia incurajeaza statele membre sa acorde o atentie deosebita bicicletei in strategiile de dezvoltare si sa includa bicicleta in politicile si programele internationale, regionale, nationale si subnationale.

Alianta Mondiala a Ciclismului si Federatia Europeana a Ciclistilor (ECF) au salutat rezolutia adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, cele doua organizatii facand lobby pentru o Zi mondiala a bicicletei, inca din 2016. Secretarul General al WCA si ECF, Bernhard Ensink, a declarat, cu acest prilej, ca bicicleta reprezinta “o sursa de beneficii sociale, economice si de mediu – si aduce oamenii impreuna”. El a precizat, conform https://ecf.com, ca Rezolutia ONU este o recunoastere a contributiei ciclismului la obiectivele de dezvoltare durabila.

In acelasi timp, cele doua organizatii, WCA si ECF, apreciaza munca extraordinara a lui Leszek Sibilski, profesor de sociologie la Colegiul Montgomery din Maryland, SUA si a studentilor sai, care au facut o campanie sustinuta pentru #WorldBicycleDay.

Alianta Mondiala a Ciclismului, lansata ca o initiativa a Federatiei Europene a Ciclistilor la conferinta Velo-city 2014 din Adelaide, Australia, este o retea globala de organizatii neguvernamentale si ale societatii civile, cu un interes substantial in promovarea ciclismului. Obiectivul principal al retelei nu este numai sa promoveze ciclismul ca mijloc de transport in cadrul institutiilor internationale, cum ar fi ONU, OCDE / ITF, Banca Mondiala, dar si sa promoveze si sa sprijine schimbul de cunostinte, expertiza si cooperare intre asociatii de ciclism si organizatii din intreaga lume. In prezent, WCA are peste 100 de membri din toate continentele.

Federatia Europeana a Ciclistilor are peste 80 de membri din peste 40 de tari si isi propune sa uneasca asociatiile ciclistilor din intreaga lume, oferindu-le o structura la nivel international.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *