Ziua Mondiala a Dansului sarbatorita prin medalii la concurs si dans in aer liber

Ziua Mondiala a Dansului, sarbatorita in fiecare an in 29 aprilie, a fost marcata de dansatorii de la Prodance 2000 prin rezultate frumoase la Concursul National de Dans de la Bistrita si printr-un eveniment de dans in aer liber in Parcul Regina Maria din Baia Mare.

 Sportivii de performanta de la scoala de dans Prodance 2000 au participat sambata, 28 aprilie, la competitia nationala ”Cupa Floris” desfasurata la Bistrita, unde au obtinut 3 medalii si alte 3 clasari in finalele concursului:

Medalia de aur a fost obtinuta de perechea Adrian Pop si Anca Dunca (categoria D 14-15 ani).

Medalie de argint au reusit sportivii David Mocan si Alisia Maghiari (categoria E 6-11 ani).

Medalia de bronz a fost cucerita de Darius Frincau si Teodora Trufan (categoria Open Basic 12-15 ani Latino).

Calificari in finalele competitiei au obtinut sportivii: Darius Frincau si Teodora Trufan (locul 5 la categ. Open Basic 12-15 ani Standard), Alexandru Ripa si Riana Andreca (locul 6 la categ. Open Basic 12-15 ani Latino), Gabriel Heghedus si Marisa Nedelea (locul 6 la categ. D 12-13 ani). Perechea Robert Vlasan si Sabina Strimb s-au clasat in semifinala la categ. Hobby 10-11 ani.

Duminica, 29 aprilie, sportivi si dansatori adulti de la scoala de dans baimareana au celebrat Ziua Internationala a Dansului prin mai multe momente de dans in aer liber, desfasurate in Parcul Regina Maria din Baia Mare. Evenimentul dansant a inceput pe muzica Fanfarei Municipale Baia Mare, apoi a continuat pe ritmuri latino alaturi de adulti si mamici cu bebelusi care practica dansul de placere la Prodance 2000.

In fiecare an, Ziua Internationala a Dansului este sarbatorita pe 29 aprilie, cu scopul de a celebra aceasta arta dincolo de orice bariere etnice, politice, culturale. Ziua Mondiala a Dansului a fost declarata in 1982 de catre Comitetul International al Dansului si UNESCO, marcandu-se astfel ziua de nastere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810).

 Urmatorul eveniment important pentru comunitatea iubitorilor de dans este Baia Mare Dance Festival care va avea loc in zilele de 5-6 mai si este organizat de scolile de dans Prodance 2000 Baia Mare si Spria Top Dance Baia Sprie.

In cadrul festivalului de dans vor fi organizate: un seminar de pregatire a sportivilor de performanta cu triplii campioni mondiali Paul Moldovan si Cristina Tatar si antrenorul lor, Marton Somodi, un workshop de bachata pentru adultii din comunitatea dansatorilor latino, o petrecere pentru toti iubitorii de dans, un concurs de verificare pentru perechile de copii care nu au mai dansat in concursuri oficiale si Concursul National de dans sportiv ”Cupa Baia Mare Dance Festival” in cadrul caruia vor face spectacol: perechea de dansatori sportivi cu 3 titluri de campioni mondiali si 15 titluri de campioni nationali ai Romaniei (Paul Moldovan si Cristina Tatar), perechea Bogdan Suciu si Carina Breban de la Prodance 2000 si copiii din grupele incepatoare de la Prodance.

Evenimentele din cadrul Baia Mare Dance Festival se vor desfasura in locatia special amenajata la Sala de Sport a Centrului Universitar Nord Baia Mare (Str. Victor Babes, nr. 62A).

Cei care doresc mai multe informatii despre evenimentele din 5-6 mai sunt invitati sa urmareasca actualizarile din pagina de Facebook dedicata evenimentului Baia Mare Dance Festival: https://www.facebook.com/events/211937092891633/ sau pe site-ul: http://www.prodance2000.ro/baia-mare-dance-festival/.

 ZiarMM

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1