”Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului”, marcata si la Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Incepand din acest an, data de 17 septembrie a fost declarata Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului.
Si Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare a ales sa marcheze aceasta zi prin iluminarea cladirii institutiei in portocaliu, culoare desemnata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca simbol al acestui eveniment, se arata intr-un comunicat al unitatii medicale.

Mai mult, reprezentantii unitatii sanitare au decis ca azi, 17 septembrie 2019, de Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului, sa poarte o concarda portocalie in timp ce discuta deschis cu bolnavii despre ce inseamna ”siguranta pacientilor”. La primele ore ale ale diminetii, asistentii si medicii sefi s-au intalnit in sedinta pentru a stabili programul intregii zile, dar si pentru a asculta mesajele transmise de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS).

Campania Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului este organizata pentru prima data in Romania si are ca tema “Ingrijirile medicale in conditii de siguranta”.

Scopul acestei campanii este acela de a constientiza profesionistii din domeniul furnizarii serviciilor de sanatate, dar si pacientii, despre importanta ingrijirilor medicale de calitate si in conditii de siguranta, prin utilizarea corecta de catre reprezentantii sistemului medical a tehnologiilor si instrumentelor, in vederea realizarii unui act medical sigur si cu efecte secundare reduse, dar si informarea pacientilor si apartinatorilor asupra importantei implicarii eficiente in ingrijirea lor in cursul terapiei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2