Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei – ministrul Sanatatii: Vom continua lupta impotriva acestei afectiuni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a transmis, sambata, un mesaj de Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hepatitei in care da asigurari ca lupta impotriva hepatitelor virale B si C va fi continuata si multumeste asociatiilor de pacienti pentru implicarea civica si devotament, informeaza AGERPRES.

„Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hepatitei, sarbatorita anual la 28 iulie, reprezinta o buna oportunitate pentru constientizarea populatiei asupra pericolului generat de hepatite. Romania a facut pasi importanti pentru supravegherea, controlul si combaterea infectiilor cu virus hepatitic si pentru indeplinirea Planului de actiune recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Asigur toti pacientii ca vom continua lupta impotriva hepatitelor virale B si C si multumesc asociatiilor de pacienti pentru implicarea civica si devotament”, a declarat Pintea, potrivit unui comunicat de presa transmis AGERPRES de Ministerul Sanatatii.

In comunicat se arata ca Ministerul Sanatatii va finaliza strategia nationala de lupta impotriva hepatitelor virale cronice, iar planul de actiune, care va fi lansat luna viitoare, va respecta recomandarile OMS de eradicare a hepatitelor virale pana in anul 2030.

Potrivit sursei citate, in ultimii trei ani, pacientii din Romania au avut acces la tratamente inovatoare pentru stadii incipiente ale hepatitei virale C. Astfel, in anul 2015 a fost aprobat tratamentul fara interferon al pacientilor cu hepatita C, prin mecanismul cost-volum-rezultat. Accesul la tratamentul impotriva hepatitei C a crescut de la 5.800 pacienti in 2016 la 12.000 pacienti in 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2