Ziua Mondiala a Libertatii Presei: Jurnalistii baimareni, oaspetii Prefecturii Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, jurnalistii baimareni au fost oaspetii prefectului de Maramures, Sebastian Luput si a subprefectului, Ardelean Gavris. De data aceasta, agendele, pixurile si reportofoanele au fost puse deoparte si inlocuite cu discutii, zambete si fursecuri dulci.

Odata cu celebrarea acestei zile, prefectul judetului Maramures, Sebastian Luput si suprefectul, Ardelean Gavris au tinut sa precizeze faptul ca de-a lungul timpului au avut parte de o colaborare reusita cu presa din oras si si-au aratat multumirea fata de munca tuturor jurnalistilor prezenti. Mai mult de atat, acestia le-au urat ziaristilor un sincer “La multi ani” si mult succes in activitate.

Ziua mondiala a libertatii presei a fost proclamata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, in 1993, in urma unei recomandari adoptate in cadrul celei de-a XXVI-a sesiunii a Conferintei Generale a UNESCO in 1991. ONU a declarat marcarea acestei zile pentru a aduce in atentia publica importanta si necesitatea respectarii libertatii de exprimare, conform articolului 19 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului: ”Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspandi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat”.

Marcarea acestei zile reprezinta o oportunitate pentru a evidentia principiile fundamentale ale libertatii presei, pentru a evalua starea de libertate a presei in intreaga lume, pentru a apara independenta mass-mediei si pentru a aduce un omagiu ziaristilor care si-au pierdut viata in timp ce isi exercitau profesia.

Bianca VLASAN

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. Zoli

    Jurnalistii baimareni ar trebui sa tina azi zi de doliu,nu ziua libertatii presei! Nu de alta,dar pentru foarte multi dintre ei libertatea presei,mai precis libertatea cuvantului inseamna sa prostesti cititorii cu diverse articole platite de clasa politica sau sa inchizi gura celor revoltati ca sa nu supere pe cine nu trebuie! Asadar,dragi jurnalisti va rog sa va puneti o panglica neagra in amintirea libertatii cuvantului!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole