Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita de elevii scolii din Crasna Viseului (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

crasna viseului (3)Actiunile de manifestare a atasamentului fata de inaintasii nostrii si valorile neamului romanesc pentru care au luptat sau si-au jertfit viata – infaptuirea Romaniei Mari s-au derulat in Crasna Viseului vineri, 27 noiembrie, cu cateva zile in avans fata de Ziua Nationala a Romaniei, 1 decembrie.

Elevii claselor gimnaziale de la Scoala Gimnaziala Crasna Viseului si de la Structura Maidan imbracati in haine traditionale de sarbatoare si “inarmati” cu drapele ale Romaniei, mai mari sau mai mici, cu poezii si cantece patriotice si-au dat intalnire in micul parc satesc, acolo unde sta scris cu litere de-o schioapa cioplite-n piatra mesajul: “PRETUIRE VESNICA CELOR CE NU MAI SUNT, DAR URCA PRIN NOI LUMINANDU-NE CALEA!”.

Aici au fost depuse coroane cu flori din partea Scolii Gimnaziale Crasna Viseului si a Primariei Bistra de catre domnii inv. Gaborean Gherghe-director si prof. Bumbar Vasile-viceprimar, urmat de un Te Deum in cinstirea “celor ce nu mai sunt dar urca prin noi”.

A fost inca o ocazie pentru copii sa-si dovedeasca lor si celorlalti participanti maiestria in interpretarea cantecului si poeziei patriotice, ca un preambul parca la recitalul de colinde ce intrezareste, deja traditional, organizat de preotul paroh Ardelean Vasile, profesor de religie. Imporanta istorica a zilei de 1 decembrie a fost accentuata de discursul domnlui Pop Vasile, profesor de istorie.

S-au exteriorizat atat emotia bucuriei cat si a dezamagirii prin concursul pe teme de Istoria romanilor ce s-a derulat la scoala, atenuata doar de proiectia de filme documentar si momentul de dans la care au participat toti elevii scolii.

Consilier educativ, prof. Turza Stefan

crasna viseului (2) crasna viseului (1)

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole