Ziua Nationala, marcata de liceenii de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” Baia Mare (FOTO)

PNL

manifestare 1 decembrie colegiul gheorghe sincai (4)Aproximativ 15 elevi ai Colegiului National “Gheorghe Sincai” Baia Mare au tinut sa marcheze Ziua Nationala a Romaniei citind in fata profesorilor texte despre poporul roman, apartinand unor personalitati din diferite domenii.

“Au fost implicati elevi din trei clase, doua clase de a noua, una de a 11-a, aproximativ 15 elevi. Au ales texte apartinand unor personalitati din domenii diferite, de la regizori de film, sportivi, istorici si oameni politici, scriitori, fara sa li se impuna in vreun fel ce sa aleaga.

Au putut sa aleaga pasaje extrem de laudative sau elogioase la adresa natiunii romane, dar si altele cu un pronuntat spirit critic. Le multumesc. De asemenea, ii multumesc colegei mele Marchis Marcela pentru ajutor, ea fiind colaboratoarea mea in acest demers”, a spus profesorul Adrian Sabau, initiatorul manifestarii.

Profesorul Adrian Sabau a spus ca a dorit organizarea acestui eveniment deoarece nu putem ignora elementele identitare si ceea de ne defineste.

“Ca de fiecare data in ultimii ani organizam acest eveniment pentru a aniversa Ziua Nationala a Romaniei. Cu atat mai mult in acest an, avand in vedere experienta occidentului, cred ca nu putem sa ne ignoram elementele indentitare, sa ignoram, pana la urma, ceea ce ne defineste, in caz contrar riscand sa devenim si noi, asemenea altora, victimele nepasarii fata de tot ceea ce ar trebuie sa reprezinte foarte mult pentru noi”, a mai afirmat Adrian Sabau.

Vlad HERMAN

manifestare 1 decembrie colegiul gheorghe sincai (6) manifestare 1 decembrie colegiul gheorghe sincai (5) manifestare 1 decembrie colegiul gheorghe sincai (4) manifestare 1 decembrie colegiul gheorghe sincai (3) manifestare 1 decembrie colegiul gheorghe sincai (2) manifestare 1 decembrie colegiul gheorghe sincai (1)

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1