Ziua Politiei Romane, sarbatorita in Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 25 martie, la Teatrul Municipal din Baia Mare a avut loc aniversarea Politiei Romane, la care au participat autoritatile judetene si locale, precum si reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor.

Dupa discursurile oficialitatilor, 135 de politisti maramureseni, dintre care 34 ofiteri, iar ceilalti agenti, care au indeplinit stagiul minim in gradul actual, au fost avansati in gradul profesional urmator.

In 1822, primul domn pamantean, Grigorie Dimitrie Ghica, a inmanat Agiei (fosta poliție) un steag galben avand pe o parte icoana Maicii Domnului si pe alta insemnele poliției.

In acel an a fost reformata boierimea mica din Muntenia si s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea poliției. Vechiul drapel, uitat timp de 60 de ani, a fost redescoperit in 1938 si readus in actualitate de generalul de jandarmi pensionar Ioan P. Suciu, care a gasit in arhive un document ce atesta preluarea steagului la 25 martie 1822, conform agerpres.ro.

Vlad HERMAN

Foto: Roland STREBELI

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

7 Comments

 1. Omul Revolutionar

  Mai ce zambiti asa cand va dau astia din politica flori, ar trebui sa-i arestati nu sa le zambiti, doamnelor politiste. Mai bine le dadeati cu florile in cap macar asa poate intelegeau si ei ca ceva ii bai si nu-i bine.

  Ma intreb daca politicienii astia care au dat flori macar stiu cum se numesc maciucile alea colorate din buchet?… puse acolo pe post de flori de sera

  Reply
 2. Omul Revolutionar

  O armata de politisti la cheremul politicienilor. Da de cand pana cand au ajuns politicienii sa decoreze politistii? Nu putea sa o faca altcineva mai nobil de profesie? Asa pot trage concluzia ca nici decoratiile nu sunt atat de nobile pe cat e spectacolul la care unii politisti au devenit spectatori in sala. Daca ma uit la fetele lor par cam necajiti si indiferenti la spectacolul care se deruleaza pe scena.
  Cine stie i-o fi trebuit motiv de poze la primarul din Baia Mare.
  Mai Anton Rohian, da-ti demisia ca nexam rezultate pentru judet. Ne putem lipsi de serviciile tale. Cand om gasi pe cineva vrednic l-om pune in functie pana atunci si postul tau poate ramane neocupat. Nu va pieri judetul daca tu o sa-ti dai demisia si nici noi nu o sa-ti ducem doru.

  Reply
  1. Omul Revolutionar

   Un bilet la teatru 30 lei. Daca intr-o seara merge la teatru barbatu, nevasta si copilu trebuie sa scoata 90 lei. Daca au 2 copii 120 lei. La traiul din Romania oare nu e cam scump. Cultura ar trebui sa fie gratis pentru ca oricum actorii ca si popii sunt platiti din banii cetatnilor. O parte din taxele si impozitele noastre se duc la cultura. Dupa aceea mai platim o data biletul. Pai pentru acelasi serviciu, care ni-l ofera statul noua nu platim de doua ori?!?
   Bine ca pentru pus GPS pe utilajele de dezapezire sunt fonduri de la buget.
   Cam asta se intampla cand tovarasul comunist/bolsevic e la putere.
   Si teatrul romanesc este cunoscut si apreciat ca fiind unul foarte foarte bun.

   Reply
   1. Vasile

    E o exagerare sa spunem ca teatrul ar trebui sa fie gratis. Nicaieri in lume nu e asa. Preturile la teatru nu sunt mari, salariile romanilor sunt extrem de mici.

    Reply
    1. Omul Revolutionar

     Nu e o exagerare. Teatrul il platesti de doua ori.Te rog sa analizezi si sa gandesti cum circula banul pe care il dai la stat pe taxe, impozite, accize si inclusiv vestitul TVA de 24%. Dupa calcule si dupa cum circula banii s-ar putea sa-ti dai seama ca enorm de multe servicii ar trebui sa le ai gratis.
     Daca teatrul era un teatru privat, da OK, inteleg sa fie cu taxa si sa platesti bilet.
     Daca iti cumperi un laptop a carui valoare ajunge la comerciant la 1000 de euro acesta ii mai adauga 24% TVA care il da la stat si tu platesti pe laptop 1240 de euro. Ce face statul cu 240 de euro dintr-un sut?
     Adunati la cate credite cu dobanzi au facut romanii in ultimii ani, statul s-a imbogatit si cetateanul a saracit ca toate se strica imediat dupa garantie. Deja ii miracol daca un produs electronic ori electrocasnic te tine mai mult. DECI?

     Reply
 3. Caln

  L-ati pus si voi in poza pe agramatul de taran din Grosi care in mesajul transmis nu stia ce vrea, dar nici ce vroia sa spuna. Vorbea de clementa pentru cei care lucreaza 24 ore din 24,iar politia cea mai sigura institutie judet. A mai dat-o in bara cand isi lauda institutia pe care se crede latifundiar ca fiind un de excelenta, iar la final cand le-a inmanat diploma a ingainat ca de data asta a evitat sa o aduca in sticla. Daca ati inregistrat de ce nu puneti pe site ce a citit Rohian de pe hartie.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2