Ziua Portilor Deschise la doua case de tip familial din subordinea DGASPC Maramures

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures celebreaza Ziua Internationala a Copilului prin diverse activitati tematice ce se vor desfasura in casele de tip familial aflate in subordinea institutiei, se arata intr-un comunicat de presa.

Desi Ziua Internationala a Copilului este sarbatorita pe 1 Iunie, activitatile organizate cu aceasta ocazie pentru copiii institutionalizati si nu numai incep din 31 mai. De la excursii si activitati de recreere-socializare in aer liber, la concursuri, mese festive si cadouri, toate acestea constituie o parte dintre tot ce li s-a pregatit micutilor pentru sarbatorirea zilei lor.

Doua case de tip familial din judetul Maramures isi deschid portile in 31 mai, intre orele 14.00 si 16.00, iar maramuresenii sunt invitati sa cunoasca oamenii care muncesc in sistemul de protectie, dar si sa afle care este rolul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in ocrotirea celor mici, pentru ca oamenii sa aiba o perceptie reala asupra conditiilor in care traiesc copiii nostri.

Astfel, incepand cu ora 14, va invitam la Casa de Tip Familial de pe strada Hollosy Simon nr. 65 din Baia Mare, unde copiii nostri vor participa la activitati de socializare si jocuri de autocunoastere impreuna cu colegii lor de la Scoala Gimnaziala “Avram Iancu”. Si Casa de Tip Familial Pandurilor din Sighetu Marmatiei isi deschide portile in 31 mai pentru toti cei interesati, la activitatile de socializare si jocurile specifice copilariei urmand sa participe elevi de la Scoala Gimnaziala “Dr. Ioan Mihalyi de Apsa”, Centrul Scolar de Educatie Incluziva si voluntari ai Asociatiei Szmisz din Sighetu Marmatiei.

La nivelul judetului Maramures beneficiaza de o masura de protectie speciala un numar de 1.213 copii, dintre care 295 de copii in servicii de tip rezidential – case de tip familial aflate in subordinea DGASPC Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2