Ziua Protectiei Civile, marcata vineri in Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vineri, 28 februarie, in Sala Mare a Palatului Administrativ, din Baia Mare, se va desfasura sedinta festiva organizata cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania.

La manifestare au fost invitati sa participe parlamentari, reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale, inalte fete bisericesti, sefi ai institutiilor de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Maramures, cadre militare in rezerva si in retragere, respectiv personalul civil care a activat in cadrul Inspectoratului de Protectie Civila Judetean.

Cu aceasta ocazie, in toate subunitatile I.S.U. Maramures se va desfasura  o “Zi a Portilor Deschise”, activitate pe parcursul careia personalul I.S.U. va prezenta vizitatorilor regulile de comportare in cazul producerii unor dezastre naturale si in eventualitatea descoperirii unor elemente de munitie neexplodata, precum si tehnica si echipamentul de interventie din dotare, in cadrul unor exercitii demonstrative.

Vizitatorii vor primi si pliante cu informatii privind riscurile specifice judetului nostru, reducerea lor si semnificatia Zilei Protectiei Civile din Romania. Tehnica de lupta si echipamentele Detasamentului de Pompieri “Capitan Marchis Adrian” Baia Mare vor fi expuse pe platoul din Piata Revolutiei.

Anul acesta se implinesc 81 de ani de cand Regele Carol al II-lea, prin “Inalt Decret Regal nr. 468″ a aprobat, in anul 1933, Regulamentul Apararii Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejarii populatiei civile, rezultata in urma efectelor devastatoare ale primului razboi mondial, care constituie actul de nastere al Protectiei Civile in Romania, avand ca scop sa limiteze efectele bombardamentelor asupra populatiei si resurselor teritoriului, fie asigurandu-le protectia directa, fie micsorand eficacitatea atacurilor.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2