2022 – Proiectele care au dezvoltat comuna Moisei. Condiții mai bune de viață pentru moiseieni

Primarul din Moisei și-a prezentat recent realizările avute în 2022. Și nu sunt puține. În primul rand, „am amenajat și am pietruit drumurile comunale care au necesitat astfel de lucrări, pe o lungime de 120 km. Încercăm astfel să le menținem cât mai practicabile posibil până la asfaltare. Reamintesc faptul că Primăria Moisei nu poate desfășura lucrări de întreținere sau modernizare pe drumuri private. Acestea trebuie cedate către Primărie, cu acordul tuturor proprietarilor), pentru a putea fi transformate în drumuri publice și gospodărite apoi de administrația publică locală.
Anul trecut am avut asfaltări și plombări ulițe comunale, ziduri de sprijin pe o lungime de 180 m.l. (Valea Hotarului, Valea Măguricii, Valea Hojdi), amenajări scurgeri ape pluviale prin șanțuri, rigole carosabile cu gratar din fier, rigole periate și rigole trapezoidale, drenarea pârâului Valea Polenielor și amenajarea drumului în pantă Dealul Rogozului, 120 m.l, drenare șanț apă pe lângă Biserica Ortodoxă Centru și amenajare Drum, drenare și regularizare curs de apă și amenajare drum Valea Uncoaiei, 240 m.l, amenajarea drumului în pantă SACA, amenajare drum Hlașcă, amenajare drum Valea Păroșii – Mânzu – la Pomi, amenajare drum Țarcuri, amenajare parcare Pecișna, respectiv instalare Marcaje și Indicatoare pe traseul turistic Mănăstirea Moisei – Preluca de sub Piatra – Ponorul Izei – Monumentul Natural Arcul de Piatră – drumul spre Cascada Măgura și coborârea spre Izbucul Izei”, spune primarul Grigore Tomoioagă.
Tot anul trecut am avut înrolarea la „Sistemul național electronic de plată online a taxelor si impozitelor utilizând cardul bancar”, prin Ghișeul.ro și GlobalPay, efectuarea măsurătorilor sistematice în sectorul cadastral 25, situat în zona Față (de la Ulița Mârza la Uliță Șlică și pînă la limita intravilanului din nordul sectorului cadastral zona Fața Cireșului), în cadrul Programul National de Cadastru și Carte Funciară, modernizare Rețea de apă și reabilitare Bazin de apă Izvorul Dragoș, amenajare Platformă Betonată pentru colectarea selectivă a deșeurilor, continuarea lucrărilor la proiectul “Modernizare rețea de drumuri de interes local”, continuarea lucrărilor la proiectul TRANSFRONTLIER – ”Lucrări de Infrastructură, pe drumul Valea Secătuirii, in Comuna Moisei, Județul Maramureș” și înscrierea în Cartea Funciară a Drumurilor din domeniul Public”.
În 2022 în cadrul proiectului TRANSFRONTALIER, spune primarul de Moisei, s-a făcut achiziție de BULDOEXCAVATOR JCB 4CX, TRACTOR BELRUS, REMORCĂ VIDANJĂ, REMORCĂ 5T, SIRENĂ ELECTRICĂ, GENERATOR 33KW: „În 2022 au fost finalizate și recepționate lucrările la proiectul ”Sala de Sport Școlară 102 locuri – Combustibil Solid, finalizare proiect „Dotarea elevilor cu tablete şcolare precum si dotarea cadrelor didactice cu echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurarii activităţii didactice in mediu on-line pentru Şcoala Gimnazială ”Dragoș Vodă” și Școala Gimnazială Nr. 1 Moisei, respectiv finalizarea si recepția lucrărilor la proiectul ”Drumuri agricole Deluț, Valea Măguricii și Alexa lui Oacală în comuna Moisei”.
„În încheierea celor prezentate în cadrul raportului anual de activitate, amintesc faptul că principalul obiectiv al acțiunilor întreprinse a fost și rămâne acela de a dezvolta o comună în care să locuim și să activăm cu și mai mult drag. Acest raport reprezintă o sinteză a modului în care m-am implicat, în calitate de primar al comunei noastre, în activitatea administrației publice locale și în buna gospodărire a comunei, raportul reflectând totodată modul în care au fost administrați banii publici, în scopul realizării obiectivelor menționate. În același timp, raportul se dorește a fi o dovadă a deschiderii către comunitate și a transparenței totale a activității desfășurate în slujba comunității noastre locale”, spune, cu respect pentru întreaga comunitate, primar Grigore Tomoioagă.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu