CAMPANIE – Autoritățile cer șoferilor să nu mai urce băuți la volan

În primele șase luni ale acestui an, din cauza conducerii sub influența băuturilor alcoolice, s-au produs 87 de accidente rutiere grave, în urma cărora 24 de persoane au murit, iar alte 71 au fost rănite grav. Prin comparație, în aceeași perioadă a anului 2020, au avut loc 135 de accidente rutiere grave, cu 26 de persoane decedate și 139 rănite grav, iar în 2019, 133 de accidente rutiere grave, în care 31 de persoane au murit și 132 de persoane au suferit răni grave.

Toate aceste cifre au fost prezentate de Poliția Romană cu ocazia lansării unei campanii pentru prevenirea consumului de alcool la volan.

„De-a lungul anilor, problema accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool la volan a fost adresată prin mai multe inițiative de responsabilizare. Deși fiecare dintre noi știe că este periculos să conducă după ce a consumat alcool, totuși, sub imperiul momentului, pot fi luate decizii care să ne aducă în situații riscante.

Mai ales în contextul în care ne aflăm acum, după multe luni de restricții cauzate de pandemia Covid19, când oamenii își doresc să recupereze timpul pierdut și să nu rateze experiențe alături de cei dragi vara aceasta, pot avea tendința să fie mai puțin atenți și să uite regula de aur: Fără alcool la volan! De aceea, prin campania lansată, Berarii României și partenerii lor accentuează mesajul de prudență și prevenție pentru conducătorii auto.

Campania a fost lansată de Ziua Internațională a Berii, pe autostrada A2, la stația de taxare de la Fetești, unde polițiștii și reprezentanții Asociației Berarii României au transmis mesajul preventiv șoferilor și pasagerilor din autoturisme. Campania se va derula și în social media, în benzinăriile Petrom, pe stațiile de radio și prin mai multe materiale informativ-preventive, ce vor fi diseminate pe parcursul lunii august 2021”, precizează Poliția Romană.

„Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române atrage atenția cu privire la pericolul creat pentru siguranţa rutieră, de conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. Consumul de alcool constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic, acesta crescând exponențial şansele de implicare într-un accident rutier. Poliția rutieră susține toleranța zero față de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice și felicită Asociația Berarii României pentru implicarea în campania ,,Fără Alcool la Volan”. Suntem alături în acest demers, ce poate contribui la siguranța rutieră pe drumurile publice”, a adăugat împuternicit Director Direcție Rutieră, comisar șef de poliție George Grigore.

Și în Maramureș aproape zilnic sunt opriți șoferi care au consumat mai mult sau mai puțin alcool înainte de a urca la volan. Am avut și accidente rutiere grave soldate cu moartea unor oameni nevinovați, însă toate aceste lucruri nu par să sperie șoferii.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu