DECIZIE DE MOȘ NICOLAE – Serviciul Public Ambient Urban condus de Eleonora Ghețe va face salubrizare stradală

În data de 6 decembrie a fost adoptată Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Baia Mare nr. 141/6.12.2021 prin care cei de la Serviciul Public Ambient Urban ar urma să se ocupe de tot ceea ce înseamnă salubrizare stradală. Doar că lucrurile nu sunt chiar așa simple în practică, SPAU trebuind să aibă ceva licențe pentru asta, utilaje, oameni, loc unde să ducă gunoaiele colectate etc.

Azi, 7 decembrie, celor de la Drusal li s-a cerut să comunice SPAU în regim de urgență „care este locul de stocare și de depozitare pentru deșeurile colectate de utilizator, cu indicarea în mod explicit și punctual pentru fiecare categorie de deșeu și respectiv cu precizarea Hotărârilor emise de către ADIGIDM – Maramureș și CJ Maramureș potrivit Notei inserate în finalul articolului 4 din Contractul nr. 41 din 5 martie 2020 încheiat între Drusal și SPAU”.

„Se încearcă o pasare a resposabilității transportului în vederea eliminării a deșeurilor în sensul în care noi avem și această componentă, dar strict pentru deșeurile menajere generate din activItatea proprie. În caietul de sarcini care a fost întocmit de către ADI Deșeuri este clar specificat că deșeurile generate din activități de administrare, parcuri, grădini, cimitire și alte activități sunt resposabilitatea operatorilor de salubritate stradală, neintrând în sarcina delegatului, respectiv a noastră. Cei de la SPAU, pentru aceste deșeuri pe care le colectează, trebuie să încheie contract cu operatorul unui depozit conform. Momentan nu există depozit conform în Maramureș, fapt pentru care dânșii probabil vor trebui să se adreseze unui operator din alt județ”, susțin cei de la Drusal.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu