IARĂȘI PROBLEME – 4 ucraineni rătăciți în zona Pop Ivan. Unul a căzut într-o prăpastie

Acțiune Salvamont Maramureș în plină desfășurare în acest moment, după ce un apel la 112 anunța o situație delicată în zona Zona Varfului Pop Ivan din Munții Maramureșului. Din primele informații se știe că este vorba despre 4 cetățeni ucraineni care nu au putut fi încă localizați, dar care sunt în partea română, la o altitudine de peste 1800 metri. Toți sunt cu probleme medicale, unul dintre ei avand o fractură de membru inferior după ce a căzut în prăpastie. Cei patru au solicitat ajutor de urgență.
„Acum organizam echipele de cautare – salvare. Din păcate, datorita timpului nefavorabil nu este posibilă utilizarea elicopterului și nici a dronei din dotare pentru o localizare mai precisă și o eventuală extracție aeriană a persoanei/persoanelor accidentate. Datele pe care le avem în acest moment sunt extrem de sumare. În teren vor fi prezente 3 echipe de salvatori montani (aproximativ 14 – 16 oameni) care, împreună cu colegii de la Poliția de Frontieră Maramureș, vor încerca – contracronometru – găsirea și ulterior evacuarea cetățenilor ucrainieni aflați in primejdie”, spune Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș.
ACTUALIZARE Deocamdată nu s-a reușit localizarea lor. Se știe că toți cei 4 sunt bărbați cu varste cuprinse între 23 și 33 de ani. În jurul orei 17.10 doi din cei 4 cetățeni ucraineni au fost descoperiți de cei de la Salvamont și polițiștii de frontieră, urmand a fi transportați la spital.
ACTUALIZARE Lucrurile se complică. Se pare că grupul ar fi fost format din 6 persoane, din care doar două au fost găsite pană acum. Ultimii doi din grup ar avea se pare fracturi la membrele inferioare și nu se pot deplasa. Aceștia din urmă s-ar afla la o distanță de aproximativ 3 ore de mers pe jos.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu