BAIA MARE – Războiul dintre primărie și Drusal continuă. Va ramane de maine gunoiul neridicat?

Problema deșeurilor din Baia Mare este departe de a se fi încheiat. Sunt încă destui băimăreni care merg la casieriile unde se pot plăti taxele și impozitele locale și întreabă cat este acum taxa de salubrizare. Ba mai mult, unii spun că nu vor achita această taxă pană cand nu se știe exact ce se face cu acești bani. Băimărenii au învățat lecția de anul trecut, cand au plătit banii pe gunoi și s-au trezit că nu se mai ridică gunoiul de pe străzi pentru că primăria nu și-a plătit facturile.
În tot acest timp, Baia Mare trăiește tot timpul cu gandul ca gunoaiele riscă să ramană neridicate de pe străzi din cauză că municipalitatea nu se mai înțelege cu operatorul de salubrizare, după ce ani la rand nu au fost niciun fel de probleme. Ca și noutate, „Drusal nu are motiv de suspendare a salubrizării menajere din 22 martie”. O spun cei de la ADI Deșeuri Maramureș, care țin să sublinieze că Primăria Baia Mare și-a îndeplinit obligațiile impuse de Drusal pentru ca operatorul să nu suspende de mâine colectarea deșeului menajer de pe raza municiăpiului reședință de județ.
„Azi, primăria a confirmat prin OP achitarea ultimei tranșe din suma de 3 milioane de lei cerută de Drusal în timpul medierii organizate de ADIGIDM MM în 14 martie 2022. În aceste condiții, considerăm notificarea din 28.02.2022 a SC Drusal SA de suspendare a serviciului de salubrizare ca fiind caducă, o dată cu îndeplinirea obligațiilor financiare, așa cum a cerut operatorul, de către UAT Baia Mare. Așteptăm ca Drusal să asigure continuitatea serviciului de interes public, în concordanță cu propriile angajamente”, precizează ADI Deșeuri.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu