Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: statul un partener loial mediului privat

Senatorul PNL Maramureș, Cristian Niculescu-Țâgârlaș, a susținut prima declarație politică pe care o redăm mai jos. Acesta a declarat că va susține în fiecare miercuri o declarație politică și o interpelare.

„Bună dimineața, stimați colegi!
Stimată doamnă președinte,

Declarația mea politică de astăzi vine în sprijinul antreprenorilor români cărora statul le datorează bani.

În calitate de senator liberal, pledez pentru un stat responsabil, care tratează mediul de afaceri ca pe un partener egal, având în vedere că taxele și impozitele plătite de antreprenori stau la baza bunei funcționari a statului.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții mediului de afaceri, încep să se adune datoriile pe care statul le are către firme ( returnări de TVA, lucrări executate și neachitate, reglări de taxe și impozite), iar situația începe să afecteze funcționarea acestor firme. În condițiile în care antreprenorii fac eforturi uriașe să achite salariile și să suporte restul de cheltuieli aferente, consider că statul trebuie să răspundă solicitărilor justificate ale firmelor și să nu fac mai dificilă funcționarea lor într-un mediu economic extrem de solicitant .

Statul dispune de instrumentele coercitive necesare pentru a recupera datoriile firmelor, în vreme ce antreprenorii nu au la dispoziție instrumente pentru a obliga statul să le restituie datoriile. Acumularea datoriilor statului către companii afectează activitatea lor economică și se reflectă desigur în competitivitatea firmelor românești.

Consider că statul trebuie să fie un partener loial al mediului de afaceri și să se comporte echilibrat pentru a nu perturba mediul economic. Oamenii de afaceri au nevoie de un stat stabil, predictibil, un stat care să îi trateze de la egal la egal și să îi respecte pentru munca și pentru taxele pe care le plătesc. Fără un mediu de afaceri puternic nu putem aspira la construirea unui stat dezvoltat, modern, cu adevărat european.

Tocmai de aceea, fac apel la instituțiile responsabile, în frunte cu Ministerul de Finanțe, să trateze cu prioritate plata datoriilor către companii și să rezolve problemele care trenează de multă vreme.

Această guvernare trebuie să asigure un parteneriat cu mediul de afaceri pentru a porni împreună reconstrucția și dezvoltarea României.

Vă mulțumesc !”

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu