Tenis: Australia/incendii- Federer, Nadal si Serena Williams vor juca pentru strangerea de fonduri

Superstarurile tenisului Roger Federer, Rafael Nadal si Serena Williams vor participa la meciuri demonstrative in vederea strângerii de fonduri pentru Australia, devastata de incendiile de vegetatie, au anuntat miercuri organizatorii, citati de AFP, titreaza Agerpres.

Naomi Osaka, Caroline Wozniacki, Nick Kyrgios si Stefanos Tsitsipas figureaza de asemenea pe afisul acestor partidei demonstrative, prevazute pe 15 ianuarie, la Melbourne, unde va avea loc, o saptamâna mai târziu, Openul Australiei, primul turneu de Mare Slem al anului. Incendiile, care au devastat insula-continent incepând din septembrie si care au ucis 25 de persoane, au declansat un elan de solidaritate a sportivilor in fata acestui dezastru de mediu.

Numarul unu mondial, australianca Ashleigh Barty, a promis ca va dona Crucii Rosii câstigurile pe care le va obtine la turneul de la Brisbane, in timp ce organizatorii ATP Cup, competitia masculina pe echipe care are loc in prezent in Australia, au anuntat ca vor dona 100 de dolari australieni (aproximativ 62 euro) pentru fiecare as.

Fumul generat de incendii a pus la un moment dat sub semnul intrebarii desfasurarea Openului Australiei, insa conducatorul Federatiei australiene de tenis, Craig Tiley, a respins marti ipoteza unei amânari sau anulari a turneului de Grand Slam.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu