Fortele de ordine surprinse placut de baimareni. Aseara nu a fost nimeni pe strada nemotivat. Cei opriti aveau adeverinte permanente emise de angajatori. Nu uitati, de maine avem restrictie si pe timp de zi

Fortele de ordine au fost surpinse placut aseara cand au constatat ca baimarenii se conformeaza si respecta restrictia impusa prin Ordonanta Militara nr 2/2020 care nu mai permite circulatia libera intre orele 22.00-06.00.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Actiunea de aseara s-a droit a fi una de informare si prevenire. Am fost placut surprinsi ca baimarenii s-au conformat. Cei care au fost opriti ne-au prezentat adeverintele permanente insotite de cartile de identitate, dar si declaratii pe propria raspundere, dupa caz. Acest tip de actiuni se vor derula in fiecare seara in tot judetul Maramures.”

Va reamintim faptul ca de maine va intra in vigoare masura dispusa de CJSU Maramures, aceasta fiind initiata de seful CJ Maramures si sprijinita de prefectul de Maramures, Silviu Ungur votata in unanimitate de catre toti membrii CJSU. Decizia are trei articole de hotarare extrem de importante.

Circulatia libera se restrictioneaza si pe timp de zi (vezi foto 1 jos-unde ai voie sa mergi). La iesirea din locuinta trebuie sa aveti asupra dumneavoastra buletinul de identitate si declaratia sau dupa caz, adeverinta permanenta de la angajator, pe care aveti obligatia sa le prezentati fortelor de ordine, care au dreptul sa le si fotografieze.

In magazinele alimentare, centre comerciale, dar si farmacii persoanele varstnice au prioritate in intervalul orar 07.00-11.00. Restul populatiei va avea acces de la ora 11.00 si pana la inchiderea unitatilor de alimentatie publica.

Se asteapta un raspuns oficial de la MAI pentru Articolul 3 deoarece la granita judetului nostru se vor organiza filtre operationale de catre Politia Maramures cu sprijinul Jandarmeriei Maramures. Toti cei care vor dori sa intre in judet vor fi verificati si intrebati de unde vin, unde doresc sa ajunga si care este istoricul de calatorie din ultima perioada (vezi foto 2 jos).

La nivel national, Maramuresul se situeaza in primele trei locuri in ceea ce priveste numarul de persoane izolate la domiciliu si carantinate. Asta inseamna ca cei din lina intai si-au facut treaba. Si noi va trebui sa-i protejam pe ei stand in casa deoarece numai asa putem opri raspandirea coronavirusului.

Decizia luata de CJSU Maramures a fost apreciata la nivel national. Ramane sa vedem daca MAI va veni in sprijinul autoritatilor noastre.

#stamacasa/Ana AVRAM

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu