ACUM – Protest la Direcția de Sănătate Publică Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Rând pe rând, instituțiile statului își manifestă nemulțumirile avute legate de salarizare. După AJOFM, Casa de Pensii Maramureș sau Casa de Sănătate județeană, acum a venit rândul angajaților din DSP Maramureș să își exprime public nemulțumirile avute. De altfel, Federația SANITAS din România a anunțat că „susține salariații din DSP-uri și personalul nemedical din unitățile sanitare care zilele acestea protestează în pichete spontane pentru a-și manifesta nemulțumirea față de deciziile parlamentarilor români care au legiferat creșteri de venituri pentru o categorie restrânsă de salariați, nedreptățindu-i grav pe cei pe care, cu foarte mare ușurință, i-au eliminat din proiectul de lege votat marți, 14.11.2023”.
„Organizația noastră a făcut propuneri pentru introducerea în lege a salariaților din DSP-uri și a personalului nemedical din unitățile sanitare încă din luna martie a acestui an, propuneri care fuseseră adoptate în Comisia pentru sănătate a Senatului României. Constatând nemulțumirea crescândă, pe bună dreptate, a membrilor noștri de sindicat nedreptățiți, Biroul Executiv al Federației, întrunit ieri în regim de urgență, a hotărât solicitarea organizării în perioada imediat următoare de întâlniri atât la nivelul Ministerului Sănătății cât și la nivelul Guvernului României pentru identificarea de soluții sustenabile și echitabile pentru creșterea veniturilor categoriilor de personal menționate mai sus!
Menționăm că tergiversarea situației actuale poate conduce la blocarea sistemului sanitar în totalitate și mai mult decât atât, retricționarea accesului populației la serviciile de sănătate, poate conduce spre o uriașă revoltă socială care va fi greu de aplanat!
Atragem atenția că formele de manifestare neorganizate sunt un pericol real pentru societate și cerem imperios decidenților să identifice de urgență soluții pentru dezamorsarea conflictului!”, arată SANITAS.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole