ADEVĂR – Mii de carduri naționale de sănătate nu au fost ridicate de la CAS de maramureșeni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În momentul de față, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, se află un număr de 4300 de carduri naționale de sănătate inițiale și duplicat care nu au fost ridicate de către titulari. Potrivit informațiilor furnizate de către jurist Claudia Ganea de la CAS Maramureș, „în vederea stabilirii calității de asigurat și a asigurării accesului liber la pachetul de servicii medicale de bază, asigurații pot să transmită documentele justificative privind dobandirea calității de asigurat, documentele justificative necesare pentru eliberarea cardurilor europene de asigurări de sănătate cat și cererile pentru eliberarea cardului duplicat prin poștă, curierat sau mijloace electronice de transmitere la distanță”.

Conducerea CAS Maramureș atrage atenția asupra faptului că acele carduri care nu au ajuns la titulari prin servicii poștale sau prin casele de asigurări de sănătate sunt păstrate și arhivate la sediul CAS Maramureș, urmand ca după 7 ani acestea să fie distruse.

În perioada 1 ianuarie-30 iunie 2022, la nivelul CAS Maramureș au fost depuse un număr de 2387 de cereri de eliberare a cardului duplicat. Față de perioada similară a anului trecut, numărul cererilor a fost mai mare cu 290. Tot în perioada amintită, au ost depuse 90 de cereri de eliberare a adeverinței de asigurat cu valabilitate de 3 luni pentru persoanele care refuză, în mod expres, din motive religioase sau de conștiință, primirea cardului național de asigurări de sănătate.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole