ALEGERE DĂNCUȘ – Instituția Prefectului a cerut actele de la Primăria Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Instituția Prefectului județului Maramureș a cerut actele care au stat la baza numirii lui Doru Dăncuș ca viceprimar cu atribuții de primar interimar în ședința de Consiliu Local care a avut loc în data de 4 decembrie. Președintele de ședință a anunțat că în cursul săptămânii trecute au fost primite două adrese la Primăria Baia Mare, una din partea Instituției Prefectului Județul Maramureș, respectiv o a doua din partea unei formațiuni politice, ambele făcând referire la transmiterea de documente și un răspuns cu privire la proiectul de hotărâre care nu a fost adoptat la ultima ședință de Consiliu Local care prevedea care din cei doi viceprimari au calitatea de înlocuitori de drept ai primarului.

„Noi atunci am anunțat că e nevoie de majoritate absolută. Procesul verbal a fost transmis pentru că trebuie supus aprobării. „O hotărâre intră în vigoare după comunicarea persoanei căruia i se adresează. Comunicarea către persoana căruia i se adresează se face ulterior comunicării către prefect. Secretarul general are 10 zile lucrătoare să comunice o hotărâre Prefecturii, urmând ca în cinci zile de la comunicarea la prefect să comunice persoanei căruia i se adresează. Ca atare termenul maxim e undeva la 15 zile. ”, s-a spus în ședința de Consiliu Local de azi.

Prefectul Rudolf Stauder a declarat, pentru ziarmm.ro, că „am fost sesizat și am cerut actele care au stat la baza acelei hotărâri luate de Consiliu Local Baia Mare. Colegii mei vor decide dacă avem o decizie legală sau nu. Unii spun că era nevoie de majoritate simplă, alții spun că era nevoie de majoritate absolută. Vor decide colegii mei”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. cetatean

  legea spune ca e nevoie de majoritate absoluta – dar cum la noi legea e doar pentru fraieri, nu si pentru oameni precum consilierii locali, care au girat dezastrul si mizeriile propuse de Chereches in toti acesti ani, probabil ca l-ar fi votat pe Dancus, si daca erau 2-3 in sedinta – probabil ca astea sunt sarcinile de partid – pe ei nu ii intereseaza bunastarea orasului ci ii intereseaza ce le transmite seful de partid, sau interesul propriu…stim noi ce fel de interese se invart in jurul lui Chereches si acolitilor lui …

  Reply
 2. Radu

  Toti umblati numai după venituri asta interimar se pare că nu e pe gustul cuiva cu ziaristi ăștia cu mass media de unde știu ei atatea ce aveți cu Dancus fiecare om are un drept o sansa lasati să vedem ce poate sunteți de rasul lumi deja sau primit 2 adrese cum am spus mass media

  Reply
 3. Dunca

  Numirea în funcție de vice primar se face cu majoritatea simplă iar revocarea din funcție cu 2/ 3, conform legilor actuale. Așa că D-ul Dăncuș este vice- primar cu atribuții de primar ,fiind primul vice. Lăsați să lucreze în folosul comunității noastre, băimărene! PS. Mulți în funcții publice înalte fără să cunoască bine Constituția României și legile. Succes D-ul Dăncuș…la muncă că este destulă pentru binele băimărenilor!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole