Alte trei milioane de americani au depus cereri pentru ajutoare de şomaj în ultima săptămână

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproape trei milioane de americani au depus cereri pentru ajutoare de şomaj în ultima săptămână, ceea ce duce numărul total al noilor cereri pentru alocaţii de şomaj depuse de la mijlocul lunii martie în SUA la peste 36 de milioane, transmite AFP, informează AGERPRES.

Departamentul american al Muncii a informat joi că 2,981 milioane de noi cereri pentru ajutoare de şomaj au fost depuse în săptămâna care s-a încheiat la 9 mai, mai puţin faţă de o cifră revizuită de 3,176 milioane în săptămâna anterioară, dar totuşi mai mult decât estimau analiştii (2,475 milioane).

În total, de la oprirea brutală a economiei americane la mijlocul lunii martie, după introducerea măsurilor de izolare pentru a opri răspândirea virusului, aproape 36,5 milioane de persoane au depus cereri pentru acordarea de ajutoare de şomaj. Pe parcusul lunii aprilie, prima lună care a reflectat amploarea crizei cu care se confruntă cea mai mare economie a lumii, un număr fără precedent de 20,5 milioane de locuri de muncă au dispărut. Rata şomajului a urcat şi ea la 14,7%, cel mai ridicat nivel din ultimii 80 de ani. Aceasta în condiţiile în care în luna februarie se situa la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani (3,5%).

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a anunţat miercuri că Guvernul va deschide lent economia. „Nu este o surpriză. Atunci când închizi, la propriu, o economie se creează şomaj în masă. Atunci când vom redeschide economia, vom crea locuri de muncă”, a spus Steven Mnuchin. La rândul său, preşedintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a avertizat miercuri că urmează o perioadă prelungită de creştere slabă şi stagnare a veniturilor.

Potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins, pandemia de coronavirus a afectat 1,291 milioane de persoane şi a provocat peste 84.100 de morţi în SUA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2