AMENZI – Șoferi versus Poliția Locală zi de zi în Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nu este zi în care polițiștii locali să nu aplice vreo amendă șoferilor care nu respectă regulile de circulație sau care sunt prea zgârciți pentru a-și cumpăra un tichet de parcare. Polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație, care efectuează controlul în parcările publice cu plată de pe raza Municipiului Baia Mare, în ultima săptămână au depistat două persoane care au parcat fără drept, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, întocmind un număr de 2 invitații pentru care s-au întocmit 2 procese- verbale de constatare a contravenției în valoare de 1000 lei.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație care execută controlul în parcările publice cu plată de pe raza Municipiului Baia Mare au întocmit un număr de 84 înștiintări ,pentru lipsă tichet de parcare în valoare de 4.200 lei și 61 procese verbale de constatare a contravenției în valoare de 6.100 lei. În plus polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație au depistat și luat în evidență 1 autovehicul abandonat pe domeniul public, proprietarul acestuia fiind somat să o ridice voluntar de pe domeniul public în termen de 10 zile de la data primirii somației.

Tot în ultima săptămână au fost 35 de contravenții privind încălcarea dispozițiilor prevăzute de OUG.nr.195/2002, respectiv RA. OUG.nr.195/2002 în valoare de 5.220 lei privind codul rutier, pentru săvărșirea unor fapte precum circulația pe un sector de drum pe care accesul este interzis, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor în zona de acțiune a indicatorului ,,Oprirea interzisă, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin 25 m înainte si după acestea.

Tot amenzi au fost date și pentru fapte precum oprirea voluntară a autovehiculelor în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și zonele de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora la o distanță mai mică de 25 m de colțul intersecției, aceste lucruri fiind interzise,  se interzice pietonilor și persoanelor asimilate acestora să traverseze drumul public prin alte locuri decât cele permise, respectiv se interzice oprirea staționarea voluntară a vehiculelor în stațiile mijloacelor de transport public de persoane, precum și la mai puțin de 25 m înainte și după acestea.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2