(A)NORMALITATE – Temperaturi de iarnă în Maramureș. Avem strat de zăpadă consistent

Putem spune că iarna s-a instalat din nou în Maramureș, chiar dacă suntem în luna aprilie și avem imediat Paștele catolic. Noaptea trecută a nins pe arii extinse în județ. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed, angajatii secției de drumuri naționale intervenind cu 15 utilaje. Aufost împrăștiate 117 tone de material antiderapant.

La această oră ninge slab în judet. Vizibilitatea in trafic este redusa, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km167 si km1173. Vantul sufla slab, la moderat, cu intensificari in zona inalta de munte. Ceata este prezenta si in zonele joase. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in scadere. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zapada masura pana la 89 cm la statia meteo Iezer, 13 cm la Grosii Tiblesului, 10 cm la Cavnic si in Pasul Gutai, 9 cm in Baia Borsa si Pasul Prislop, 6 cm in Baia Borsa, 5 cm la Baiut, 4 cm la Razoare si Suciu de Jos, 3 cm la Firiza, Mara, Poiana Borsa, Targu Lapus si Ocna Sugatag, 2 cm la Busag, 1 cm in Baia Mare. Temperatura aerului inregistreaza urmatoarele valori: -8 grade la statia meteo Iezer, -4 grade in Pasul Prislop, -3 grade in Pasul Gutai, -1 grad la Cavnic, Targu Lapus si Ocna Sugatag, 0 grade la Borsa, in Baia Mare, 1 grad la Sighetu Marmatiei.

Ca de fiecare dată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomanda conducatorilor auto sa conduca preventiv, sa isi adapteze viteza la conditiile de trafic si cele meteorologice, sa pastreze o distanta de siguranta fata de ceilalti participanti la trafic, sa evite depasirile si sa aiba vehiculele echipate corespunzator cu anvelope de iarna. Evitati manevrele riscante si nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule. Inainte de a pleca la drum verificati functionarea instalatiei de ventilatie-climatizare, a farurilor de intalnire si de ceață.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu