AZI – Prinși în Baia Mare în flagrant în timp ce încercau să vândă un kg de canabis

Prinși în flagrant în timp ce vindeau droguri în Baia Mare. În 21 februarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o prindere în flagrant delict, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc și instigare la infracțiunea de trafic internațional de droguri de risc.

Potrivit polițiștilor, cele două persoane (una dintre ele fiind cetățean străin) au fost prinse în flagrant delict, în Baia Mare, după ce ar fi comercializat un kilogram de canabis (drog de risc), pentru 13.800 de lei.

„Ulterior, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate 500 de grame de canabis, precum și alte mijloace de probă. Din materialul probator administrat a reieșit faptul că cei doi bărbați, în cursul lunii februarie 2024, ar fi introdus în țară, din Spania, cantitatea de canabis, disimulată într-un colet, pe care l-ar fi preluat de la firma de transport, în aceeași zi, în care au fost prinși în flagrant delict.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea celor doi bărbați, unul dintre aceștia fiind cetățean străin.

De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile”, arată IPJ Satu Mare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu