AZI VOT PE BUGET – Baia Mare are asigurate cheltuielile de funcționare până în iulie

Cheltuielile de funcționare sunt asigurate până în luna iulie și apoi municipalitatea se bazează pe o serie de rectificări, dar și pe unele încasări la bugetul local. Asta au aflat băimărenii la ședința de Consiliu Local de azi, 12 februarie, ședință în cadrul căreia va fi votat bugetul pe anul în curs. Băimărenii au aflat că Baia Mare este „strâmtorată” din punct de vedere financiar.

„Nu este niciun secret. Până la urmă cheltuielile de funcționare pentru autoritatea publică sunt asigurate prin acest proiect până în luna iulie, urmând ca pe parcursul unor încasări pe care estimăm că le vom avea să facem rectificări și să majorăm secțiunea de venituri”- s-a spus azi în ședința de CL Baia Mare.

Aproape toate discuțiile avute în ședința de Consiliu Local de azi a fost despre managementul defectuos de la clubul Minaur. Toată lumea a căzut de acord că la Minaur sunt multe ilegalități care se fac, că la Minaur e nevoie de o altfel de viziune și trebuie stopată cumva această risipă de bani. S-a vorbit de reformă la Minaur, club care așteaptă tot timpul cu mâna-ntinsă să primească bani de la bugetul local. Lucrurile trebuie să se schimbe la Minaur, dacă nu vrem să ajungem la alte lucruri mai grave. ”Minaur a fost un fel de sac fără fund” – a spus primarul interimar al Băii Mari. Prin acest proiect de buget se va ajunge undeva la 14 milioane de lei pentru Minaur, bani care vor acoperi o parte din salariile restante la club. Au fost consilieri locali care au cerut o suplimentare a fondurilor pentru echipele de handbal.

S-a spus azi: „De ce nu vin agenți economici care să susțină Minaur? Răspuns: Fiindcă nu vine nimeni până nu pleacă o persoană de acolo”. Legat de Minaur, conducerea Primăriei Baia Mare a recunoscut că la Minaur sunt multe ilegalități. Poate organele abilitate se vor sesiza și vor începe a săpa după detalii. Și așa vom afla poate câți bani cineva i-a încasat de la club. Cineva și-a băgat banii în buzunar.

Au fost consilieri locali care au spus că bugetul pe 2024 este rezultatul exceselor care s-au făcut în ultimii trei ani. Din cauza abuzurilor care s-au făcut anii trecuți am ajuns în situația în care municipiul nu prea poate visa la proiecte de anvergură pe care să le poată pune în practică.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu