BAIA MARE – A treia zi de proteste la Casa Județeană de Pensii Maramureș (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

De la începutul acestei săptămâni, angajații Casei Județene de Pensii Maramureș protestează zilnic timp de două ore în fața instituției, în speranța că nemulțumirile lor vor fi auzite și aceste inechitățși salariale reclamate vor fi corectate. După cum susțin protestatarii, protestul este generat de nemulțumirea funcționarilor publici din cadrul CJP Maramureș cu privire la respingerea proiectului de lege privind egalizarea salariilor cu cele de la nivelul Casei Naționale de Pensii, „aceasta în contextul în care la alte instituții deconcentrate acest lucru a putut fi realizabil (Finanțe, Direcția Sanitar Veterinară, Învățământ și, din surse, vor urma Casele de sănătate și instituțiile din subordinea Ministerului culturii)”.

„În prezent salariații de la casele de pensii au salariile cele mai mici, ceilalți functionari având drepturi salariale mai mari decât ale noastre cu 1000 până la 3000 lei. Nu toți funcționarii au salarii nesimțite, ale noastre urmând să fie în curând la nivelul salariului minim brut pe economie, în condițiile în care,volumul de activitate este în creștere, existând o presiune zilnică asupra lucrătorului în pensii. Dorim salarii decente în raport de munca pe care o depunem, dorim egalizarea salariilor, decalajele majore dintre salariile funcționarilor publici fiind constatate și de către Comisia Europeană, care a atras atenția guvernanților noștri cu privire la necesitatea urgentă de a adopta o nouă lege a salarizării prin care să fie egalizate toate salariile.

Deși nemulțumirile noastre sunt vechi, nu am protestat până acum. În 26.10.2023 am ieșit la protest o mare parte din angajații caselor de pensii din țară, și începând cu data de 06.11.2023 am hotărât să protestăm pe perioada nedeterminată. Toți, împreună, ne vom spune nemulțumirile până când vom fi auziți!!!”, a declarat Daniela Vasile, din cadrul Casei de Pensii Județene Maramureș, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole