BĂIUȚ – Localnici nemulțumiți de dimensiunile lemnului de foc care se dă la populație

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Nici nu a început bine livrarea lemnelor de foc către cetățenii din Băiuț, că deja au apărut nemulțumiri legate de dimensiunile acestora. Săptămana trecută a debutat livrarea acestor lemne de foc din locul cunoscut de toată lumea drept Tocila, partida 3125, după încheierea procedurii de achiziție din SEAP, conform legislației în vigoare.
Viceprimarul Pintea Cecilia spune că în această partidă sunt 849 de m3, pe o suprafață de 11,9 hectare: „În prima săptămână au fost livrate lemnele către 6 persoane, iar de săptămâna aceasta se va urgenta transportul. Cetățenii care au depus cereri vor fi contactați telefonic pentru detalii. De asemenea, în urma unor discuții despre dimensiunile lemnului de foc, dorim să vă asigurăm că s-au prezentat nemulțumirile către cei responsabili în vederea rezolvării problemei”.
„Primăria noastră are pădurea comunală, care a fost dată la ocolul silvic din zonă pentru gestionare. Anul acesta s-a dat drumul la lemn de foc pentru populație, dar oamenii se plang că sunt prea subțiri lemnele. Nu se încadrează în ceea ce se numește lemn de foc. Nouă ne răman resturile, iar partea groasă a lemnului nu știu ce se face cu ea. Este un mod anume de a cuba lemnul, ori dacă e lemn de foc, atunci să fie lemn de foc. O venit și doamna primar la fața locului și nu e de acord cu ce se întamplă. O să ieșim în stradă dacă nu se rezolvă problem. Să nu își bată joc ocolul de noi”, a declarat, pentru ziarmm.ro, un localnic.
„Ocolul silvic are un contract cu primăria și acolo trebuie rezolvată problema. Ei au scos la licitație partizile pentru exploatare, există contract între ocol și firmele exploatatoare. Fiecare trebuie să-și respecte obligațiile din contract. Noi am încercat să intervenim și să ajutăm cu transportul lemnelor către populație, am făcut mari eforturi financiare pentru a repara niște utilaje vechi care mereu se defectează, utilaje cumpărate cu ani in urmă de către primărie, ineficiente. Consilierii consideră că trebuie să le vindem pentru că nu se justifică costurile ridicate cu reparațiile. Așa că începand de luni, vor fi alți transportatori care sunt de meserie și au utilaje care dau randament. Contractul ocolului silvic cu primăria este și de pază și de administrare. Noi n-avem ce ne amesteca pentru că nu suntem de meserie. Nu avem cadre calificate”, a declarat, pentru ziarmm.ro, primarul din Băiuț, Maciuc Viorica.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Alex

    In loc sa se bucure ca primesc lemn de foc mult mai ieftin decat ceea este pe piata ei sunt nemultumiti de dimensiunea lemnului de foc.
    Ar trebui sa vina primarul sa le si bage pe foc ca sa fie multumiti!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2