BANI EUROPENI – Cinci școli din Târgu Lăpuș vor fi modernizate. Vezi care sunt acestea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
A fost semnat contractul de finanțare cu o valoare de 7.578.514,80 lei al proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și cu echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe în orașul Târgu Lăpuș” din cadrul PNRR, componenta 15 – Educație. Informația a fost confirmată de către conducerea Primăriei Târgu Lăpuș, care ține să arate că proiectul are ca obiectiv central o inovare și modernizare completă a infrastructurii și dotărilor tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor din raza orașului amintit.
Unitățile de învățământ beneficiare sunt Grădinița cu Program Prelungit Târgu Lăpuș, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, Liceul Teoretic „Petru Rareș”, Școala Gimnazială „Nicolae Steinhardt” Rohia, Școala Gimnazială „Benko Ferenc” Dămăcușeni.
„Investițiile care vor fi finanțate – asigurarea echipamentelor si a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ – echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP), 4 laboratoare de Informatică din unitățile de învățământ primar, gimnazial, liceal/unitate conexă dotate cu echipamente, 1 laborator Informatică UIP din rețeaua IPT.
Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare –  109 de săli de clasă/spatii pentru activități extrașcolare din unități de învățământ preuniversitar si unități conexe, dotate cu echipamente pentru organizarea în mediul virtual, 111 săli de clasă/săli pentru activități extrașcolare sau sportive din unități de învățământ preuniversitar, unități conexe, dotate cu mobilier, 4 laboratoare științe din unități de învățământ preuniversitar dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice, din care: laboratoare de fizică, chimie, biologie, 4 laboratoare știinte din unități de învățământ preuniversitar dotate cu echipament digital, din care: laboratoare de fizică, chimie, biologie, 9 cabinete școlare (inclusiv de consiliere și asistență psihopedagogică, de sprijin, logopedice și alte terapii specifice etc) precum și spații sportive dotate cu mobilier si materiale sportive, inclusiv echipamente digitale. În plus avem echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, respectiv un atelier de practică dotat”, arată Primăria Târgu Lăpuș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole