Bărbat reținut de polițiști pentru uciderea fără drept a animalelor. Și-a omorât câinele cu o țapină

Un bărbat de 50 de ani este anchetat acum de polițiști după ce și-a omorât câinele cu o țapină. Bărbatul este din comuna Ulma, județul Suceava, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava dispunând efectuarea în continuare a urmăririi penale față de acesta pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 25 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor-republicată, cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul Penal.

„În fapt s-a reținut că la data de 08.12.2023, barbatul ar fi ucis prin acte de cruzime, respectiv prin aplicarea mai multor lovituri în zona capului cu o țapină, un exemplar canin proprietate personală, având caracteristici morfologice asemănătoare rasei Husky, de sex feminin, în vârstă de aproximativ 3 ani, animal pe care îl deținea la locuința de domiciliu situată în satul Nisipitu, comuna Ulma, județul Suceava, după ce cu o zi înainte, respectiv în data de 07.12.2023, i-ar fi aplicat animalului mai multe lovituri cu un obiect contondent, lovituri în urma cărora exemplarul canin a rămas inconștient, după care l-a introdus într-un sac și l-a aruncat într-o zonă situată în spatele locuinței de domiciliu.

Urmare a activităților de cercetare penală desfășurate și a probatoriului administrat, la data de 19.02.2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, au dispus măsura reținerii față de barbatul de 50 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 25 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor-republicată, cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul Penal, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.”, precizează polițiștii suceveni.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu